TopReceptek.hu Húsételek Nyúl Sült nyúl ropogós oldalassal és knédlivel
Sült nyúl ropogós oldalassal és knédlivel
Recept Sült nyúl ropogós oldalassal és knédlivel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Elég ritkán fogyasztunk nyúlból készült ételeket, azért hébe-hóba elkészítem a sült nyulat ropogós oldalassal és knédlivel. Elég kiadós étel, az biztos, és mivel a család nem minden tagja rajong a nyúlért, elég jó ötletnek tűnt oldalassal együtt sütni. A szalonnával tűzdelt nyulat még az is megkóstolta, aki nem rajong érte, és nemcsak megkóstolta, hanem jó nagy adagot be is vágott. Burgonyagombóccal és knédlivel egy igazi ünnepi étel, kiadós, laktató és nagyon finom. Én legközelebb a fokhagymát nemcsak a tepsibe teszem a husik mellé, hanem azzal is megtűzdelem őket.

Babu27    ·   27.2.2017

Sült nyúl ropogós oldalassal és knédlivel

Elég ritkán fogyasztunk nyúlból készült ételeket, azért hébe-hóba elkészítem a sült nyulat ropogós oldalassal és knédlivel. Elég kiadós étel, az biztos, és mivel a család nem minden tagja rajong a nyúlért, elég jó ötletnek tűnt oldalassal együtt sütni. A szalonnával tűzdelt nyulat még az is megkóstolta, aki nem rajong érte, és nemcsak megkóstolta, hanem jó nagy adagot be is vágott. Burgonyagombóccal és knédlivel egy igazi ünnepi étel, kiadós, laktató és nagyon finom. Én legközelebb a fokhagymát nemcsak a tepsibe teszem a husik mellé, hanem azzal is megtűzdelem őket.

Alapanyagok
1 db
nyúl (fej nélkül)
0,5 kg
bőrös malacoldalas
20 dkg
szalonna
ízlés szerint só, bors, őrölt kömény
2 szem
szegfűbors
6 gerezd
fokhagyma
2 db
vöröshagyma
2 ev. kanál
mustár
csipet kakukkfű
szükség szerint víz
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A nyúl húst és az oldalast szalonnával megtűzdeljük, őrölt köménnyel megszórjuk, mustárral megkenjük. A malacoldalas bőrét keresztben és hosszában beirdaljuk.
  2. A húsokat egy nagyobb tepsibe tesszük, fűszerezzük, a tepsibe rakjuk a fokhagymát és a felkarikázott hagymát, majd 1-1.5 dl vizet öntünk alá. Lefedjük, 200 fokon 1.5 órát sütjük (nekem 90 perc alatt megpuhult a hús, de ez sütőről sütőre változik).
  3. Ezután a fedőt levesszük, majd fedő nélkül további 20-30 percig sütjük.
  4. Párszor meglocsoljuk a hús szaftjával, hogy ne száradjon ki. Ha kevés a húslé, vízzel pótoljuk.
  5. Burgonyagombóccal vagy knédlivel tálaljuk.

Forrás: Vaření a pečení s radostí

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása