Sült paprika leves
Az egyik nagy kedvencem az édes, piros paprikából készült sült paprika leves. Elsősorban kápiából készítem. Én szeretem a tartalmas leveseket, ezért főtt burgonya is került bele, de a krémlevesek kedvelői burgonya nélkül is készíthetik. Ilyenkor elég, ha a levest leturmixoljuk, és rántás helyett tejfölt keverünk hozzá. Én elsősorban színes, friss paprikával díszítem a levest, ami a leves melegétől megpuhul.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: Alexa96, 16.11.2017
Kategória: Levesek, Főétkezések, Ebéd, Krémleves
Előkészítés:
ALAPANYAGOK
Szükségünk lesz:
6 dbpiros paprika
kis darab vaj
1 dbvöröshagyma
1 lzöldség alaplé
ízlés szerint só és bors
burgonya
rántás
- A paprikát zsiradék nélkül, serpenyőben minden oldalán megsütjük, vagy akár tepsibe is rakhatjuk. Akkor jó, ha a héja már elkezd sötétedni.
- A paprikát ezután zacskóba tesszük, a zacskót lezárjuk és megvárjuk, míg kihűl. Ezután a paprika héját már könnyen el tudjuk távolítani. A hagymát a vajon megpirítjuk, hozzáadjuk a kockára vágott paprikahúst és tovább pirítjuk.
- Felöntjük az alaplével, sózzuk és borsozzuk. Ha sűrűn szeretjük, leturmixoljuk, vagy csak 1-2 merőkanálnyit. Hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát, puhára főzzük, majd ízlés szerint rántással sűrítjük, friss paprikával díszítjük.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Polévka z pečených paprik.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Polievka z pečených paprík.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Eine Suppe mit gebratener Paprika an.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS