Sült sajtkorongok - FOTÓKKAL

Nem állítom, hogy egészséges fogás, de kétség kívül nagyon finom. Az egészben az a legjobb, hogy a sajt, amit lereszelünk, bátran variálható és kombinálható. Én legjobban az eidami és füstölt sajt keverékét részesítem előnyben. Gyerekeknek krumplipürével, esetleg salátával tálalom, ha pedig marad idő, akkor házi tartármártást is készítek hozzá. A sült sajtkorongok a gyerekek egyik kedvence, és én sem, sőt, férjem se veti meg, főleg ha egy szelet pirítóst, mustárt és aprított hagymát is kínálok hozzá.

Hozzáadta:, 12.11.2016
Kategória: Főételek
Sült sajtkorongok - FOTÓKKAL

Hozzávalók

Hozzávalók:
400 greszelni való sajt
4 dbtojás
4 ev. kanálzsemlemorzsa
1 kv. kanálsütőpor
2 kv. kanálmustár
só, bors
ízlés szerint metélőhagyma
olaj a kisütéshez

Elkészítés menete

  1. A hagyma és olaj kivételéve az alapanyagokat egységes masszává keverjük.
  2. Ehhez a sajtot nagy lyukú reszelőn lereszeljük és hozzáadjuk a többi hozzávalót.
  3. Ízlés szerint hozzáadhatjuk az apróra vágott metélőhagymát.
  4. A hozzávalókat alaposan elkeverjük, kisebb korongokat - fasírtokat formázunk és forró olajon aranyszínűre sütjük.
  5. Petrezselymes burgonyapürével tálaljuk.