Sült sertéskaraj eredeti paradicsomos mártással

Puha hús, finom paradicsomos mártás, lágy burgonyapüré, igazi finomság! A sült sertéskaraj az eredeti paradicsomos mártással kicsi és nagyok kedvence egyaránt. Nemcsak finom, hanem nagyon laktató is, ideális ebéd a hosszú hétköznapokra. Nekem nem időm a paradicsomot meghámozni, így a héjával együtt került bele a mártásba, és miután megfőtt, kézi robotgéppel simára dolgoztam.

Hozzáadta:, 12.1.2017
Kategória: Főételek, Mártások
Recept Sült sertéskaraj eredeti paradicsomos mártással

Hozzávalók

10 szeletsertéskaraj (vékony, csont nélkül)
2 dbvöröshagyma
olívaolaj
só, bors
majoránna
Mártás:
10 dbparadicsom
2 dbvöröshagyma
3 ev. kanáltejföl
szükség szerint víz
kókuszolaj
só, bors
Köret:
burgonya
tej
vaj
só, bors

Elkészítés menete

  1. A vékony karajszeleteket egy sütőtálba tesszük, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a majorannával. A karajt olajjal elkevert vízzel felöntjük. Kevés folyadékra van szükség, nem kell, hogy a karajszeletek ússzanak benne. A húsokat 180 fokos sütőben 30 percig sütjük, ezután hozzáadjuk a félholdakra szeletelt hagymát és addig sütjük, amíg a hús szép barna nem lesz.Tipp: 14 inspiráló húsvéti fogás - a legjobbak legjobbjai
  2. A burgonyát klasszikus módon megfőzzük, héját eltávolítjuk, majd a tejjel és vajjal egyött pürét készítünk belőle. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  3. A mártáshoz az apróra vágott hagymát kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a felszeletelt paradicsomot és addig főzzük, amíg a paradicsom szét nem fő. Ezután a masszát pürésítjük (én kézi robotgépet használtam), végül hozzáadunk 2 evőkanálnyi kókuszolajat (én az illatos olajat használtam, szerintem nagyon illik a mártáshoz.), de vajat is használhatunk. Hozzáadjuk a tejfölt, folyamatosan kevergetjük, megvárjuk, míg felforr és levesszük a tűzről. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.Tipp: Fantasztikus pác extra omlós csirkemellhez 5 perc alatt