Sült sertéskaraj gombával, paradicsommal és sajttal

A sült sertéskaraj gombával, paradicsommal és sajttal a gyors húsos fogások királynője. Legalábbis az én konyhámban. Ha nagyon sietek, akkor a boltban eleve szeletelt karajt veszek, amit fűszerezek, majd tetszés szerint rárakom az egyes rétegeket: a gombát, sajtot, paradicsomot, sőt, akár sonkát, szalonnát, kolbászt, ki mit szeret. A sütő pedig elvégzi a dolgát. Amíg a husi sül, addig pedig nekiláthatok a gyors köret vagy saláta elkészítésének. Bevallom, néha csak kenyérrel, mustárral és uborkabefőttel tálalom. Szerencsére így is szeretjük, de azért javarészt a saláta mellé burgonyapürét készítek hozzá.

Hozzáadta:, 8.2.2017
Kategória: Főételek
Recept Sült sertéskaraj gombával, paradicsommal és sajttal

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
500 gsertéskaraj
100 ggomba
250 greszelni való sajt
1-2 dbparadicsom
majonéz
só, bors

Elkészítés menete

  1. A sertéskarajt felszeleteljük (vagy akár már felszeletelve megvásároljuk). Sózzuk, borsozzuk.Tipp: Fantasztikus pác extra omlós csirkemellhez 5 perc alatt
  2. A hússzeleteket olajjal kikent tepsire tesszük. Mindegyik hússzeletre kerül egy-két szelet paradicsom, bő mennyiségű reszelt sajt, szeletelt gomba (vagy akár hasábokra vágott), egy kevés majonéz, végül még egy réteg reszelt sajt.
  3. Az így elkészített húst 200 fokon 20-25 percig sütjük.Tipp: Sós torta lépésről lépésre, fotókkal