Sült sertéskaraj gombával, paradicsommal és sajttal

Recept Sült sertéskaraj gombával, paradicsommal és sajttal

Hozzáadta: Viki78, 8.2.2017

Kategória: Főételek, Húsételek, Sertéshús, Főétkezések, Ebéd

KÜLDÖTT KÉPEK

A sült sertéskaraj gombával, paradicsommal és sajttal a gyors húsos fogások királynője. Legalábbis az én konyhámban. Ha nagyon sietek, akkor a boltban eleve szeletelt karajt veszek, amit fűszerezek, majd tetszés szerint rárakom az egyes rétegeket: a gombát, sajtot, paradicsomot, sőt, akár sonkát, szalonnát, kolbászt, ki mit szeret. A sütő pedig elvégzi a dolgát. Amíg a husi sül, addig pedig nekiláthatok a gyors köret vagy saláta elkészítésének. Bevallom, néha csak kenyérrel, mustárral és uborkabefőttel tálalom. Szerencsére így is szeretjük, de azért javarészt a saláta mellé burgonyapürét készítek hozzá.

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: Viki78, 8.2.2017

Kategória: Főételek, Húsételek, Sertéshús, Főétkezések, Ebéd

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

500 gsertéskaraj
100 ggomba
250 greszelni való sajt
1-2 dbparadicsom
majonéz
só, bors

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A sertéskarajt felszeleteljük (vagy akár már felszeletelve megvásároljuk). Sózzuk, borsozzuk.
  2. A hússzeleteket olajjal kikent tepsire tesszük. Mindegyik hússzeletre kerül egy-két szelet paradicsom, bő mennyiségű reszelt sajt, szeletelt gomba (vagy akár hasábokra vágott), egy kevés majonéz, végül még egy réteg reszelt sajt.
  3. Az így elkészített húst 200 fokon 20-25 percig sütjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás