Sült sertéskocka burgonyával és párolt répával

Recept Sült sertéskocka burgonyával és párolt répával

Hozzáadta: TopPetra, 1.8.2022

Kategória: Sertéshús, Húsételek, Ebéd, Főétkezések

KÜLDÖTT KÉPEK

Ezt a sertéskockát nagyon szeretjük! Puha, finom, szaftos, ráadásul még ízletes is. Ha nincs ötlet vacsorára vagy ebédre, akkor ehhez a recepthez bátran lehet nyúlni. Szerző: Danka

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 1.8.2022

Kategória: Sertéshús, Húsételek, Ebéd, Főétkezések

ALAPANYAGOK

sertéstarja
őrölt kömény
bors
fokhagymapor
fűszerpaprika
olaj
víz
burgonya
sárgarépa
vaj
vöröshagyma
kristálycukor
curry fűszerkeverék

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A sertéshúst kockára vágjuk, sütőtálba tesszük. Sóval, borssal, őrölt köménnyel, fokhagymaporral, fűszerpaprikával megszórjuk.
  2. Kevés olajjal meglocsoljuk, elkeverjük, majd egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük. A hűtőben akár 1-2 napot is kibír, így bőven tudunk előre dolgozni. Sütés előtt vízzel felöntjük, alufóliával lefedjük, majd 180 fokos sütőben puhára sütjük. Sütés közben ha kell, még vízzel felöntjük.
  3. Amikor a hús már majdnem puha, akkor a sütőtál egyik felébe tesszük, a másik felébe pedig beletesszük a főtt burgonyát. A pecsenye levével meglocsoljuk, majd alufólia nélkül visszatesszük a sütőbe. A húst aranyszínűre sütjük.
  4. A vajat serpenyőben felolvasztjuk, megpirítjuk rajta az apróra vágott vöröshagymát. Rászórjuk a cukrot. Amikor a cukor már kamarellizálódott, rászórjuk a megtisztított és karikára vágott sárgarépát, a curry fűszerkeveréket, egy kevés őrölt köményt. Annyi vizet öntünk rá, hogy a répát ellepje. Lefedjük.
  5. A répát félpuhára főzzük, a fedőt eltávolítjuk, a vizet elfőzzük. Ízlés szerint még sóval és borssal ízesítjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás