Sült, tejszínes csirkegolyók
Nagyon szeretem a gyorsan elkészíthető, egyszerű és ízes recepteket. A sült, tejszínes csirkegolyó nemcsak finom, hanem nagyon gyorsan elkészül. Ami a legtöbb időt veszi el, az a csirkemell előkészítése. Én nem darálom, hanem nagyon apróra vágom, majd elkeverem a hagymával, tojással és fűszerekkel. Ezután már csak meg kell formázni a csirkegolyókat, a többit pedig a sütő elvégzi. A végeredmény finom, puha, szaftos csirkegolyó, ami tökéletes ebédnek és vacsorának is. Friss salátával, burgonyával verhetetlen.
KÜLDÖTT KÉPEK
ALAPANYAGOK
Szükségünk lesz:
500 gcsirkemell
1 dbvöröshagyma
1 dbtojás
3 gerezdfokhagyma
200 mlfőzőtejszín
150 gkemény sajt
só, bors
- A csirkemellet megmossuk, megtisztítjuk és a apróra vágjuk (de nem daráljuk le)
- A vöröshagymát apróra vágjuk és elkeverjük a csirkemelle. Sózzuk és borsozzuk, majd hozzáadjuk a tojást.
- Egy tepsit olajjal kikenünk, egy kevés tejszínt öntünk rá és erre helyettük a tenyérnyi golyó formájúra gyúrt hagymás csirkemellet.
- A tepsit sütőbe tesszük és 180 fokon 10-15 percig sütjük.
- A maradék tejszínt a reszelt sajttal és zúzott fokhagymával elkeverjük. Miután a csirke már 15 percet sült, meglocsoljuk a sajtos-fokhagymás-tejszínes öntettel és további 15-20 percig sütjük.
Forrás: Vk
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS