TopReceptek.hu Édes főételek Fánkok Túrófánk
Túrófánk
Recept Túrófánk
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Alexa96    ·   23.8.2017

Túrófánk

A gyerekek egyik nagy kedvence a túrófánk, vagy ahogy minálunk hívják, sült túrógombóc. Mivel nyár van és a gyerekek is otthon vannak, gondoltam, az egyik reggel meglepem őket. Korán keltem, elfutottam a boltba, megvettem a túrót, és elkezdtem az előkészületeket. Mikorra a gyerekek ébredeztek, addigra el is készült az első adag túrógombóc, és nagy boldogan bele is láttak a falatozásba. Igaz, nem a legegészségesebb reggeli, de nyár van, és néha megengedhető az ilyen. Az se nagyon érdekelte őket, hogy néhány gombócnak nem gombóc alakja volt, az ízen volt a lényeg.

Alapanyagok
1 csomag
túró (dobozos, 250 g)
3 db
tojás
50 g
cukor
1 csomag
vaníliacukor
ízlés szerint rum vagy rumaroma
250-300 g
búzafinomliszt
1 csomag
sütőpor
olaj sütéshez
porcukor
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A túrót, tojást, cukrot, vaníliacukrot és a rumot elkeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert búzafinomlisztet. A hozzávalókból sima állagú, puha tésztát gyúrunk.
  2. Egy edényben olajat hevítünk, annyit, hogy a gombócok majd ússzanak az olajon.
  3. A gombócokat két kanál segítségével formázzuk, majd a megformázott gombócokat egyenesen a forró olajba tesszük. Aranyszínűre sütjük.
  4. Porcukorba forgatjuk és tálaljuk.

Blogom Renyvel: Pečení všeho druhu ORIGINAL

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása