Túrófánk

A gyerekek egyik nagy kedvence a túrófánk, vagy ahogy minálunk hívják, sült túrógombóc. Mivel nyár van és a gyerekek is otthon vannak, gondoltam, az egyik reggel meglepem őket. Korán keltem, elfutottam a boltba, megvettem a túrót, és elkezdtem az előkészületeket. Mikorra a gyerekek ébredeztek, addigra el is készült az első adag túrógombóc, és nagy boldogan bele is láttak a falatozásba. Igaz, nem a legegészségesebb reggeli, de nyár van, és néha megengedhető az ilyen. Az se nagyon érdekelte őket, hogy néhány gombócnak nem gombóc alakja volt, az ízen volt a lényeg.

Hozzáadta:, 23.8.2017
Kategória: Főételek
Recept Túrófánk

Hozzávalók

1 csomagtúró (dobozos, 250 g)
3 dbtojás
50 gcukor
1 csomagvaníliacukor
ízlés szerint rum vagy rumaroma
250-300 gbúzafinomliszt
1 csomagsütőpor
olaj sütéshez
porcukor

Elkészítés menete

  1. A túrót, tojást, cukrot, vaníliacukrot és a rumot elkeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert búzafinomlisztet. A hozzávalókból sima állagú, puha tésztát gyúrunk.
  2. Egy edényben olajat hevítünk, annyit, hogy a gombócok majd ússzanak az olajon.
  3. A gombócokat két kanál segítségével formázzuk, majd a megformázott gombócokat egyenesen a forró olajba tesszük. Aranyszínűre sütjük.
  4. Porcukorba forgatjuk és tálaljuk.

Blogom Renyvel: Pečení všeho druhu ORIGINAL