Túrófánk

Hozzáadta: Alexa96, 23.8.2017
Kategória: Főételek, Édes főételek, Fánkok, Hús nélkül, Főétkezések, Reggeli, Ebéd
A gyerekek egyik nagy kedvence a túrófánk, vagy ahogy minálunk hívják, sült túrógombóc. Mivel nyár van és a gyerekek is otthon vannak, gondoltam, az egyik reggel meglepem őket. Korán keltem, elfutottam a boltba, megvettem a túrót, és elkezdtem az előkészületeket. Mikorra a gyerekek ébredeztek, addigra el is készült az első adag túrógombóc, és nagy boldogan bele is láttak a falatozásba. Igaz, nem a legegészségesebb reggeli, de nyár van, és néha megengedhető az ilyen. Az se nagyon érdekelte őket, hogy néhány gombócnak nem gombóc alakja volt, az ízen volt a lényeg.
Hozzáadta: Alexa96, 23.8.2017
Kategória: Főételek, Édes főételek, Fánkok, Hús nélkül, Főétkezések, Reggeli, Ebéd
ALAPANYAGOK
- A túrót, tojást, cukrot, vaníliacukrot és a rumot elkeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert búzafinomlisztet. A hozzávalókból sima állagú, puha tésztát gyúrunk.
- Egy edényben olajat hevítünk, annyit, hogy a gombócok majd ússzanak az olajon.
- A gombócokat két kanál segítségével formázzuk, majd a megformázott gombócokat egyenesen a forró olajba tesszük. Aranyszínűre sütjük.
- Porcukorba forgatjuk és tálaljuk.
Blogom Renyvel: Pečení všeho druhu ORIGINAL