Sült, túróval töltött kifli

Recept Sült, túróval töltött kifli
KÜLDÖTT KÉPEK

Egy újabb remek ötlet arra, mit is lehetne kezdeni a maradék kiflikkel. A sült, túrós kiflik alapanyaga bizony a kifli. Nem kell vele mást csinálni, mint ketté vágni, a belét kiszedni, majd az így előkészített kifliket édes túrós töltelékkel megtölteni. Mivel nem szeretem a mazsolát, ezt kihagytam, de ízlés szerint ez is kerülhet a túróba. A töltött kifliket már csak be kell panírozni és bő olajban kisütni. Jó étvágyat! Szerző: Marta

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Alap:

5 dbkifli
200 gtúró
1 csomagvaníliacukor
1 dbtojássárga
ízlés szerint cukor

Felszínére:

búzafinomliszt
tojás
zsemlemorzsa

Szükségünk lesz még:

olaj rántáshoz

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Az előkészített kiflik két végét levágjuk, majd a kiflit félbevágjuk.
  2. A kiflik belét kiszedjük, de nem teljesen – nem árt, ha a kifli külső kérge alatt fél ceti vastagon marad bél, valamint ügyeljünk arra, hogy a kifli a másik felén maradjon zárt. Az így előkészített kifliket megöltjük a cukorral, vaníliacukorral és tojássárgával elkevert túróval.
  3. A töltött kifliket bepanírozzuk, bő olajban megsütjük.
  4. Miután megsült, a felesleges olajat leitatjuk, a kifliket porcukorral megszórjuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás