Sült, túróval töltött kifli

Egy újabb remek ötlet arra, mit is lehetne kezdeni a maradék kiflikkel. A sült, túrós kiflik alapanyaga bizony a kifli. Nem kell vele mást csinálni, mint ketté vágni, a belét kiszedni, majd az így előkészített kifliket édes túrós töltelékkel megtölteni. Mivel nem szeretem a mazsolát, ezt kihagytam, de ízlés szerint ez is kerülhet a túróba. A töltött kifliket már csak be kell panírozni és bő olajban kisütni. Jó étvágyat! Szerző: Marta

Hozzáadta:admin, 10.6.2018
Kategória: Desszertek, Péksütemények
Sült, túróval töltött kifli

Hozzávalók

Alap:
5 dbkifli
200 gtúró
1 csomagvaníliacukor
1 dbtojássárga
ízlés szerint cukor
Felszínére:
búzafinomliszt
tojás
zsemlemorzsa
Szükségünk lesz még:
olaj rántáshoz

Elkészítés menete

  1. Az előkészített kiflik két végét levágjuk, majd a kiflit félbevágjuk.
  2. A kiflik belét kiszedjük, de nem teljesen – nem árt, ha a kifli külső kérge alatt fél ceti vastagon marad bél, valamint ügyeljünk arra, hogy a kifli a másik felén maradjon zárt. Az így előkészített kifliket megöltjük a cukorral, vaníliacukorral és tojássárgával elkevert túróval.
  3. A töltött kifliket bepanírozzuk, bő olajban megsütjük.
  4. Miután megsült, a felesleges olajat leitatjuk, a kifliket porcukorral megszórjuk.