TopReceptek.hu Édes főételek Zabkása receptek Sült zabkása – az egészségesebb vacsora
Sült zabkása – az egészségesebb vacsora
Recept Sült zabkása – az egészségesebb vacsora
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Aki szereti a klasszikus zabkását, az örülni fog ennek a sült változatnak is. Fel tudja dobni a klasszikus, jól bevált receptet. Ebből a mennyiségből nagyjából 3 adag készül.

TopPetra TopPetra    ·   26.2.2022

Sült zabkása – az egészségesebb vacsora

Aki szereti a klasszikus zabkását, az örülni fog ennek a sült változatnak is. Fel tudja dobni a klasszikus, jól bevált receptet. Ebből a mennyiségből nagyjából 3 adag készül.

20 perc
Elkészítés
15 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Kása

120 g
zabpehely
25 g
fehérjepor (vagy édesítő)
1 db
tojás
1 db
banán
1 db
alma
1 kávéskanál
őrölt fahéj
Recept elkészítése
Nyomtatás
20 perc
Elkészítés
15 perc
Sütés/főzés
  1. A banánt villával szétnyomjuk, tojással elkeverjük. Hozzáadjuk a reszelt almát, a zabpelyhet, fehérjeport, fahéjat. Alaposan eldolgozzuk, sütőpapírral kibélelt püspökkenyér formába tesszük.
  2. A tetejére díszítésként banán- vagy almaszeletet is tehetünk. 180 fokos sütőben 15 percig sütjük.
  3. Tálalás előtt díszítjük, a tésztát ízlés szerint mogyoróvajjal vagy akár túróval is feldobhatjuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása