Sűrített tejes sajttorta színes csokidrazséval

Recept Sűrített tejes sajttorta színes csokidrazséval
KÜLDÖTT KÉPEK

A sajttorta mindig jöhet – legyen az karamellás, kakaós gyümölcsös... Mindegyik finom, mindegyik különleges. Ez a sűrített tejes változat is csodás, a csokidrazsé pedig külalakra is feldobja. A gyerekek imádják!

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Kekszes alap

150 gháztartási keksz
80 gvaj

Töltelék

500 glágy túró
200 gnatúr krémsajt
200 gtejföl
2 dbtojás
2 evőkanálbúzafinomliszt
80 gporcukor
1 csomagszínes csokidrazsé
2 evőkanálsűrített tej

Öntet

100 gfehér csokoládé
Sűrített tej
Színes csokidrazsé

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A kekszet por állagúra törtjük. Hozzáadjuk a puha vajat, eldolgozzuk. Ezt tesszük a 24 cm átmérőjű, sütőpapírral kibélelt tepsi aljára. Elegyengetjük, 1-2 cm magasan az oldalára is kerül. 180 fokos sütőben 10 percig sütjük.
  2. A túrót, krémsajtot tejfölt kikeverjük. Hozzáadjuk a tojást, cukrot, lisztet, sűrített tejet és az aprított drazsét. Jó alaposan eldolgozzuk.
  3. A kapott tölteléket rákanalazzuk a sült kekszes alapra. 155 fokos sütőben további 50 percig sütjük. Sütés után a krém elég röcögősnek, akár „nyersnek” is tűnhet, de ez a hűtőben legszilárdul. Először kihűtjük, majd hűtőszekrénybe tesszük.
  4. Az öntethez a fehér csokit felmelegítjük, ízlés szerinti mennyiségű sűrített tejet adunk hozzá. Ráöntjük a sajttorta tetejére, majd miután kissé kihűlt, színes csokidrazséval dízsítjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás