TopReceptek.hu Húsételek Sertéshús Sűrű babfőzelék kolbásszal vagy sertéshússal
Sűrű babfőzelék kolbásszal vagy sertéshússal
Recept Sűrű babfőzelék kolbásszal vagy sertéshússal
TopPetra TopPetra    ·   16.10.2021

Sűrű babfőzelék kolbásszal vagy sertéshússal

Nem kell ahhoz nagy tudomány, hogy finomságot készítsünk. Néha az egyszerűségben a szépség, ebben az esetben pedig az íz. Szerző: Triniti

15 perc
Elkészítés
50 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Szükségünk lesz:

1 kg
száraz vörösbab
500 g
füstölt hús vagy kolbász
1 db
vöröshagyma
3 gerezd
fokhagyma
4 db
babérlevél
1 ev. kanál
búzafinomliszt
330 g
tejföl
bors
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A babot egy éjszakára vízbe áztatjuk. Másnap átszűrjük, feltesszük főni. Hozzáadjuk a füstölt kolbászt vagy húst, a babérlevelet, majd annak függvényében, hogy a füstölt dolgok mennyire sósak, sózzuk.
  2. A hagymát és fokhagymát lereszeljük.
  3. Amikor a bab már puha, hozzáadjuk a hagymát és vöröshagymát.
  4. Utolsó lépésben a tejfölt a liszttel kikeverjük, majd besűrítjük vele a levest.
  5. Tálalás előtt a húst vagy kolbászt felszeleteljük vagy felvágjuk, visszatesszük a főzelékbe. Friss kenyérrel tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása