Sűrű babfőzelék kolbásszal vagy sertéshússal
Nem kell ahhoz nagy tudomány, hogy finomságot készítsünk. Néha az egyszerűségben a szépség, ebben az esetben pedig az íz. Szerző: Triniti
Hozzáadta: TopPetra, 16.10.2021
Kategória: Sertéshús, Húsételek, Ebéd, Főétkezések, Bab, Hüvelyesek
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Szükségünk lesz:
1 kgszáraz vörösbab
500 gfüstölt hús vagy kolbász
1 dbvöröshagyma
3 gerezdfokhagyma
4 dbbabérlevél
1 ev. kanálbúzafinomliszt
330 gtejföl
só
bors
- A babot egy éjszakára vízbe áztatjuk. Másnap átszűrjük, feltesszük főni. Hozzáadjuk a füstölt kolbászt vagy húst, a babérlevelet, majd annak függvényében, hogy a füstölt dolgok mennyire sósak, sózzuk.
- A hagymát és fokhagymát lereszeljük.
- Amikor a bab már puha, hozzáadjuk a hagymát és vöröshagymát.
- Utolsó lépésben a tejfölt a liszttel kikeverjük, majd besűrítjük vele a levest.
- Tálalás előtt a húst vagy kolbászt felszeleteljük vagy felvágjuk, visszatesszük a főzelékbe. Friss kenyérrel tálaljuk.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Hustá fazole s klobáskou nebo vepřovým masem.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS