Sűrű babfőzelék kolbásszal vagy sertéshússal

Recept Sűrű babfőzelék kolbásszal vagy sertéshússal

Hozzáadta: TopPetra, 16.10.2021

Kategória: Sertéshús, Húsételek, Ebéd, Főétkezések, Bab, Hüvelyesek

KÜLDÖTT KÉPEK
Recept Sűrű babfőzelék kolbásszal vagy sertéshússal

Nem kell ahhoz nagy tudomány, hogy finomságot készítsünk. Néha az egyszerűségben a szépség, ebben az esetben pedig az íz. Szerző: Triniti

KÜLDÖTT KÉPEK
Recept Sűrű babfőzelék kolbásszal vagy sertéshússal

Hozzáadta: TopPetra, 16.10.2021

Kategória: Sertéshús, Húsételek, Ebéd, Főétkezések, Bab, Hüvelyesek

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

1 kgszáraz vörösbab
500 gfüstölt hús vagy kolbász
1 dbvöröshagyma
3 gerezdfokhagyma
4 dbbabérlevél
1 ev. kanálbúzafinomliszt
330 gtejföl
bors

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A babot egy éjszakára vízbe áztatjuk. Másnap átszűrjük, feltesszük főni. Hozzáadjuk a füstölt kolbászt vagy húst, a babérlevelet, majd annak függvényében, hogy a füstölt dolgok mennyire sósak, sózzuk.
  2. A hagymát és fokhagymát lereszeljük.
  3. Amikor a bab már puha, hozzáadjuk a hagymát és vöröshagymát.
  4. Utolsó lépésben a tejfölt a liszttel kikeverjük, majd besűrítjük vele a levest.
  5. Tálalás előtt a húst vagy kolbászt felszeleteljük vagy felvágjuk, visszatesszük a főzelékbe. Friss kenyérrel tálaljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás