Sütés nélküli babapiskótás szelet sűrített tejjel és túróval

Recept Sütés nélküli babapiskótás szelet sűrített tejjel és túróval
KÜLDÖTT KÉPEK

Sütés nélkül, gyorsan, egyszerűen. A krém csipán két hozzávalóból készül – túró és sűrített tej, de a végeredmény magáért beszél. A család odavan érte, mindenkinek ízlett, nem először fogom készíteni. Szerző: Karambola

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:

ALAPANYAGOK

Alap

1 és 1/2 csomagbabapiskóta (hosszú)
230 mltej
40 gkaramellás sűrített tej
Ízlés szerintkakaó

Krém:

750 glágy túró
1 konzervsűrített tej
Öntet:
40 gtej
60 gvaj
100 gcsokoládé

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Előkészítjük a kívánt formát. Sütőpapírral vagy fóliával kibéleljük (az oldalát is).
  2. A túrót a sűrített tejjel alaposan eldolgozzuk – én kézzel dolgoztam, nem használtam robotgépet.
  3. 230 ml tejet felmelegítünk és elkeverjük a sűrített tejjel.
  4. A piskótát belemártogatjuk a karamellás sűrített tejes tejbe, kibéleljük vele a formát. Rátesszük a kapott krém 1/3 részét, bőven megszórjuk kakaóval (vagy rászitáljuk). Erre jön egy újabb réteg piskóta, újabb 1/3 adag krém, kakaó, végül a 3. réteg piskóta és a maradék krém. A krémet elsimítjuk, hűtőszekrénybe tesszük.
  5. Miután megkötöttek a rétegek, meglocsoljuk az öntettel. Az öntethez a vajat és tejet felmelegítjük. Amikor a vaj már felolvadt, hozzáadjuk a csokit és addig kevergetjük, amíg a csoki is felolvad.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás