Sütés nélküli kekszes torta, 15 perc alatt

Szeretem az egyszerűen összeállítható édességeket. A sütés nélküli kekszes torta nagyjából 15 perc alatt készült el, ugyanis sikerült minden hozzávalót beszereznem a boltban. A háztartási keksz adott – világos és kakaós. A karamellizált sűrített tej beszerzése már nem olyan egyszerű, de szerencsére nem lehetetlen, így azt csak a vajjal krémesre dolgoztam, kézi robotgéppel. A csokiöntetet szintén boltban vásároltam, amit egy kevés tejjel és olajjal elkevertem. A hozzávalókat szépen elrendeztem a formában, meglocsoltam a csokiöntettel, és már el is készült.

Recept Sütés nélküli kekszes torta, 15 perc alatt

Hozzávalók

250 gvaj
1 dbkaramellizált sűrített tej konzerv
csokiöntet
kakaós háztartási keksz
világos háztartási keksz

Elkészítés menete

  1. Egy kisebb keskeny sütőformát előkészítünk, fóliával kibélelünk.
  2. Elkészítjük a krémet: a vajat habosra verjük, hozzáadjuk a karamellizált sűrített tejet (ha a boltban nem kapható, akkor a sűrített tejet legalább 3 órát kell főzni annyi vízben, amennyi ellepi) és krémesre dolgozzuk.
  3. A forma alját kibéleljük a világos keksszel, erre kerül egy réteg krém, egy réteg kakaós keksz, ismét egy adag krém, és addig folytatjuk, amíg az összes krém el nem fogy.
  4. Az édesség tetejét csokiöntettel meglocsoljuk. Én a csokoládéhoz egy kevés olajat és tejet is adtam, hogy szebb legyen a végeredmény. A csokihoz akár tejszínt is adhatunk 2:1 arányban a csokoládé javára.