Sütés nélküli kekszes torta, 15 perc alatt

Szeretem az egyszerűen összeállítható édességeket. A sütés nélküli kekszes torta nagyjából 15 perc alatt készült el, ugyanis sikerült minden hozzávalót beszereznem a boltban. A háztartási keksz adott – világos és kakaós. A karamellizált sűrített tej beszerzése már nem olyan egyszerű, de szerencsére nem lehetetlen, így azt csak a vajjal krémesre dolgoztam, kézi robotgéppel. A csokiöntetet szintén boltban vásároltam, amit egy kevés tejjel és olajjal elkevertem. A hozzávalókat szépen elrendeztem a formában, meglocsoltam a csokiöntettel, és már el is készült.

Hozzáadta:, 12.8.2017
Kategória: Sütés nélküli receptek, Desszertek
Recept Sütés nélküli kekszes torta, 15 perc alatt

Hozzávalók

250 gvaj
1 dbkaramellizált sűrített tej konzerv
csokiöntet
kakaós háztartási keksz
világos háztartási keksz

Elkészítés menete

  1. Egy kisebb keskeny sütőformát előkészítünk, fóliával kibélelünk.Tipp: 14 inspiráló húsvéti fogás - a legjobbak legjobbjai
  2. Elkészítjük a krémet: a vajat habosra verjük, hozzáadjuk a karamellizált sűrített tejet (ha a boltban nem kapható, akkor a sűrített tejet legalább 3 órát kell főzni annyi vízben, amennyi ellepi) és krémesre dolgozzuk.
  3. A forma alját kibéleljük a világos keksszel, erre kerül egy réteg krém, egy réteg kakaós keksz, ismét egy adag krém, és addig folytatjuk, amíg az összes krém el nem fogy.Tipp: 19 édes és sós tekercs receptje: inspiráció a húsvéti ünnepi asztalra
  4. Az édesség tetejét csokiöntettel meglocsoljuk. Én a csokoládéhoz egy kevés olajat és tejet is adtam, hogy szebb legyen a végeredmény. A csokihoz akár tejszínt is adhatunk 2:1 arányban a csokoládé javára.