Sütés nélküli kekszes torta, 15 perc alatt

Recept Sütés nélküli kekszes torta, 15 perc alatt

Hozzáadta: Babu27, 12.8.2017

Kategória: Desszertek, sütemények, Sütés néküli édességek

KÜLDÖTT KÉPEK

Szeretem az egyszerűen összeállítható édességeket. A sütés nélküli kekszes torta nagyjából 15 perc alatt készült el, ugyanis sikerült minden hozzávalót beszereznem a boltban. A háztartási keksz adott – világos és kakaós. A karamellizált sűrített tej beszerzése már nem olyan egyszerű, de szerencsére nem lehetetlen, így azt csak a vajjal krémesre dolgoztam, kézi robotgéppel. A csokiöntetet szintén boltban vásároltam, amit egy kevés tejjel és olajjal elkevertem. A hozzávalókat szépen elrendeztem a formában, meglocsoltam a csokiöntettel, és már el is készült.

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: Babu27, 12.8.2017

Kategória: Desszertek, sütemények, Sütés néküli édességek

ALAPANYAGOK

250 gvaj
1 dbkaramellizált sűrített tej konzerv
csokiöntet
kakaós háztartási keksz
világos háztartási keksz

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Egy kisebb keskeny sütőformát előkészítünk, fóliával kibélelünk.
  2. Elkészítjük a krémet: a vajat habosra verjük, hozzáadjuk a karamellizált sűrített tejet (ha a boltban nem kapható, akkor a sűrített tejet legalább 3 órát kell főzni annyi vízben, amennyi ellepi) és krémesre dolgozzuk.
  3. A forma alját kibéleljük a világos keksszel, erre kerül egy réteg krém, egy réteg kakaós keksz, ismét egy adag krém, és addig folytatjuk, amíg az összes krém el nem fogy.
  4. Az édesség tetejét csokiöntettel meglocsoljuk. Én a csokoládéhoz egy kevés olajat és tejet is adtam, hogy szebb legyen a végeredmény. A csokihoz akár tejszínt is adhatunk 2:1 arányban a csokoládé javára.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás