Sütőben sült hamis pörkölt

Aki szereti a tartalmas és jó szaftos ételeket, azok biztosan szeretni fogják a sütőben sült hamis pörköltet. Bár nem a leggyorsabban elkészíthető főétel a világon, nagy előnye, hogy amíg a sütőben sül a finoman fűszerezett hús, akár mással is foglalkozhatunk. A közel három óra sütési idő alatt a fűszeres hús kiválóan puha lesz, az „utókezelés” pedig tovább gazdagítja az ízeket. Ízlés dolga, de akár répa vagy fehérrépa is adható hozza,, a csípősségét pedig mindenki ízlés szerint állítja be. Knédlivel vagy zsemlegombóccal tálalva az igazi.

Hozzáadta:Babu27, 17.6.2017
Kategória: Főételek
Sütőben sült hamis pörkölt

Hozzávalók

Hozzávalók:
500 gmarhahús
2 dbvöröshagyma
1 ev. kanálparadicsompüré
3 gerezdfokhagyma
2 bögremarhahúsleves (vagy húsleveskocka és víz)
bors
gulyás vagy pörkölt fűszerkeverék – ki mit szeret
pirospaprika
kápia paprika
csípős paprika
őrölt kömény

Elkészítés menete

  1. A fogás elkészítéséhez egy jó nagy vasedényt használtam, amit bátran használhatok főzéshez és sütéshez is. Ebbe kerül a gulyás fűszerkeverékkel ízesített, kockára vágott hús, valamint a kockára vágott hagyma.
  2. Felöntjük az alaplével, lefedjük és 200 fokon legalább 3 órát sütjük.
  3. Ezután az edényt kivesszük a sütőből, hozzáadjuk a pirospaprikát, a paradicsompürét, a fokhagymát, köményt, ízlés szerint sózzuk. Ha szeretjük a csípős ízeket, akkor csípős paprika is bátran adható hozzá a kápia mellett. Tovább főzzük, annyi levet főzünk el belőle amennyit szeretnénk. Én jó sűrűn szeretem! Zsemlegombóccal vagy knédlivel is tálalható.

Forrás: Vaření a pečení s láskou