Sütőben sült sonkás-sajtos réteges rántotta

Egy újabb remek tojásos ötlet, amivel néha le lehet cserélni a rántottát. A sütőben sült sonkás-sajtos réteges rántotta akár fő fogásnak is megállja a helyét. Szinte bármilyen hőálló „totykában” elkészíthető. Az elkészítés során célszerű tálat használni, de a bögrék vagy nagyobb muffin formák is tökéletesen megfelelnek. Burgonyával, salátával tálalva tényleg rendkívül laktató, és a család is értékelni fogja. A feltüntetett mennyiség 4-6 adag elkészítéséhez elég.

Hozzáadta:, 11.7.2017
Kategória: Előételek, falatkák, Főételek, Sósak
Recept Sütőben sült sonkás-sajtos réteges rántotta

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
150 gtrappista vagy más, reszelni való sajt
200 gsonka
1 dbvöröshagyma
6 dbtojás
zsiradék a bögrék kikenéséhez
zsemlemorzsa a bögrék beszórásához

Elkészítés menete

  1. Az előkészített tálakat/bögréket/nagyobb muffin formákat olajjal, vajjal vagy zsírral kikenjük, zsemlemorzsával beszórjuk.
  2. A sajtot kis lyukú reszelőn lereszeljük, a sonkát és hagymát apróra vágjuk.
  3. Kezdhetjük a rétegezést: a tál aljára a sajt kerül, erre a sonka, a sonkára a hagyma, majd 1 felvert tojást öntünk rá. A tojásra sonkát szórunk, majd az utolsó réteg a reszelt sajt.
  4. A tálakat egy magasabb falú tepsibe tesszük, a tepsibe pedig vizet öntünk, annyit, hogy a bögrék felét elérje. A tepsit a töltött bögrékkel és vízzel együtt 230 fokosra előmelegített sütőbe tesszük és 20 percig sütjük. Sült burgonyával, kedvenc mártásunkkal tálaljuk.