TopReceptek.hu Előételek, falatkák Sósak Sütőben sült sonkás-sajtos réteges rántotta
Sütőben sült sonkás-sajtos réteges rántotta
Recept Sütőben sült sonkás-sajtos réteges rántotta
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Babu27    ·   11.7.2017

Sütőben sült sonkás-sajtos réteges rántotta

Egy újabb remek tojásos ötlet, amivel néha le lehet cserélni a rántottát. A sütőben sült sonkás-sajtos réteges rántotta akár fő fogásnak is megállja a helyét. Szinte bármilyen hőálló „totykában” elkészíthető. Az elkészítés során célszerű tálat használni, de a bögrék vagy nagyobb muffin formák is tökéletesen megfelelnek. Burgonyával, salátával tálalva tényleg rendkívül laktató, és a család is értékelni fogja. A feltüntetett mennyiség 4-6 adag elkészítéséhez elég.

SZEZONÁLIS ÉTELEK

Alapanyagok

Szükségünk lesz:

150 g
trappista vagy más, reszelni való sajt
200 g
sonka
1 db
vöröshagyma
6 db
tojás
zsiradék a bögrék kikenéséhez
zsemlemorzsa a bögrék beszórásához
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Az előkészített tálakat/bögréket/nagyobb muffin formákat olajjal, vajjal vagy zsírral kikenjük, zsemlemorzsával beszórjuk.
  2. A sajtot kis lyukú reszelőn lereszeljük, a sonkát és hagymát apróra vágjuk.
  3. Kezdhetjük a rétegezést: a tál aljára a sajt kerül, erre a sonka, a sonkára a hagyma, majd 1 felvert tojást öntünk rá. A tojásra sonkát szórunk, majd az utolsó réteg a reszelt sajt.
  4. A tálakat egy magasabb falú tepsibe tesszük, a tepsibe pedig vizet öntünk, annyit, hogy a bögrék felét elérje. A tepsit a töltött bögrékkel és vízzel együtt 230 fokosra előmelegített sütőbe tesszük és 20 percig sütjük. Sült burgonyával, kedvenc mártásunkkal tálaljuk.

Videó kóstolók

Rövid videó kóstolók, ennek nem lehet ellenállni

Receptgyűjtemények

Válasszon egy helyen a legjobb receptek közül

Több gyűjtemény
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása

Legújabb receptek

Minden nap tipp ízletes fogásokra az egész családnak

Több recept