TopReceptek.hu Torták Édes torták Svéd mandulatorta liszt nélkül, akár az Ikea-ból
Svéd mandulatorta liszt nélkül, akár az Ikea-ból
Recept Svéd mandulatorta liszt nélkül, akár az Ikea-ból
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   25.4.2021

Svéd mandulatorta liszt nélkül, akár az Ikea-ból

Aki volt már IKEA-ban, biztos találkozott ezzel a nagyon édes, mandulás finomsággal. Mi gondoltunk egyet és megálmodtuk a lisztmentes változatot. Fantasztikus lett! Szerző: Jaja

55 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

4 db
tojásfehérje
140 g
őrölt mandula
80 g
kristálycukor
csipet

Krém:

4 db
tojássárga
70 g
kristálycukor
1 csomag
vaníliacukor
100 ml
habtejszín
125 g
vaj
50 g
mandulaszirom díszítéshez
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojásfehérjét csipet sóval és cukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk az őrölt mandulát, elkeverjük.
  2. A tésztát két részre osztjuk. Két kör alakú sütőformát (20 cm átmérőjű) sütőpapírral kibélelünk, ebbe töltjük bele a két masszát.
  3. 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük - közben figyeljük. A korpuszokat kihűtjük, majd óvatosan kivesszük a formából. Vigyázat, a tészta törékeny!
  4. A tojássárgát a cukorral, vaníliacukorral felverjük. Hozzáadjuk a tejszínt, majd elkezdjük főzni. Amikor már besűrűsödött, levesszük a lángról, fóliával lefedjük és kihűtjük.
  5. A vajat habosra verjük, majd beledolgozzuk a kihűlt tojássárgás krémbe. A kapott, sima állagú krémmel tapasztjuk össze a mandulás alapokat.
  6. A krémmel kívülről is bevonjuk, mandulaszirommal megszórjuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása