Svéd mandulatorta liszt nélkül, akár az Ikea-ból

Recept Svéd mandulatorta liszt nélkül, akár az Ikea-ból

Hozzáadta: TopPetra, 25.4.2021

Kategória: Desszertek, sütemények, Édes torták, Torták

KÜLDÖTT KÉPEK

Aki volt már IKEA-ban, biztos találkozott ezzel a nagyon édes, mandulás finomsággal. Mi gondoltunk egyet és megálmodtuk a lisztmentes változatot. Fantasztikus lett! Szerző: Jaja

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 25.4.2021

Kategória: Desszertek, sütemények, Édes torták, Torták

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

4 dbtojásfehérje
140 gőrölt mandula
80 gkristálycukor
csipet

Krém:

4 dbtojássárga
70 gkristálycukor
1 csomagvaníliacukor
100 mlhabtejszín
125 gvaj
50 gmandulaszirom díszítéshez

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tojásfehérjét csipet sóval és cukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk az őrölt mandulát, elkeverjük.
  2. A tésztát két részre osztjuk. Két kör alakú sütőformát (20 cm átmérőjű) sütőpapírral kibélelünk, ebbe töltjük bele a két masszát.
  3. 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük - közben figyeljük. A korpuszokat kihűtjük, majd óvatosan kivesszük a formából. Vigyázat, a tészta törékeny!
  4. A tojássárgát a cukorral, vaníliacukorral felverjük. Hozzáadjuk a tejszínt, majd elkezdjük főzni. Amikor már besűrűsödött, levesszük a lángról, fóliával lefedjük és kihűtjük.
  5. A vajat habosra verjük, majd beledolgozzuk a kihűlt tojássárgás krémbe. A kapott, sima állagú krémmel tapasztjuk össze a mandulás alapokat.
  6. A krémmel kívülről is bevonjuk, mandulaszirommal megszórjuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás