Szaftos almás tekercs

Recept Szaftos almás tekercs
KÜLDÖTT KÉPEK

A szaftos almás tekercs szerintem másnap a legjobb. Addig már elég sokat pihent ahhoz, hogy a tészta tökéletesen megpuhuljon, az ízek pedig minden egyes réteget tökéletesen átjárjanak. Az almát természetesen más gyümölcsre is cserélhetjük, én a meggyet és cseresznyét próbáltam. Persze a klasszikus nálunk az almás verzió. Néha fahéjat is adok hozzá, néha több vaníliacukrot... A lehetőségek tárháza kimeríthetetlen. Szerző: Jaja79

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta (1 bögre = 250 ml):

2 bögrerétesliszt
2 dbtojás
50 gvaj
50 mlvíz
2 ev. kanálkristálycukor
1/2 kv. kanál
1 csomagvaníliacukor

Töltelék:

500 galma
2 ev. kanálzsemlemorzsa
3 ev. kanálkristálycukor
2 ev. kanálbúzafinomliszt

Szükségünk lesz még:

vaj kenéshez
tojás kenéshez
porcukor szóráshoz

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk. Ha a tészta túl „tömény” vagy nehezen áll össze, akkor adhatunk hozzá még egy kevés vizet. A kész tésztát kb. 40 percig pihentetjük. A pihentetés után vékonyra nyújtjuk – kb. fél centi vastag téglalapra.
  2. Puha vajjal megkenjük. Az almát megmossuk, felkockázzuk, hozzáadjuk a lisztet, cukrot és zsemlemorzsát, elkeverjük, majd rátesszük a tésztára. A tésztát felcsavarjuk.
  3. A tekercset sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, a tetejét kibökdössük, íg sütés közben nem fog megrepedni. Felvert tojással megkenjük.
  4. 200 fokra előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük. Tálalás előtt porcukorral megszórjuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás