TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Alma Szaftos almás tekercs
Szaftos almás tekercs
Recept Szaftos almás tekercs
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   15.6.2020

Szaftos almás tekercs

A szaftos almás tekercs szerintem másnap a legjobb. Addig már elég sokat pihent ahhoz, hogy a tészta tökéletesen megpuhuljon, az ízek pedig minden egyes réteget tökéletesen átjárjanak. Az almát természetesen más gyümölcsre is cserélhetjük, én a meggyet és cseresznyét próbáltam. Persze a klasszikus nálunk az almás verzió. Néha fahéjat is adok hozzá, néha több vaníliacukrot... A lehetőségek tárháza kimeríthetetlen. Szerző: Jaja79

25 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta (1 bögre = 250 ml):

2 bögre
rétesliszt
2 db
tojás
50 g
vaj
50 ml
víz
2 ev. kanál
kristálycukor
1/2 kv. kanál
1 csomag
vaníliacukor

Töltelék:

500 g
alma
2 ev. kanál
zsemlemorzsa
3 ev. kanál
kristálycukor
2 ev. kanál
búzafinomliszt

Szükségünk lesz még:

vaj kenéshez
tojás kenéshez
porcukor szóráshoz
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk. Ha a tészta túl „tömény” vagy nehezen áll össze, akkor adhatunk hozzá még egy kevés vizet. A kész tésztát kb. 40 percig pihentetjük. A pihentetés után vékonyra nyújtjuk – kb. fél centi vastag téglalapra.
  2. Puha vajjal megkenjük. Az almát megmossuk, felkockázzuk, hozzáadjuk a lisztet, cukrot és zsemlemorzsát, elkeverjük, majd rátesszük a tésztára. A tésztát felcsavarjuk.
  3. A tekercset sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, a tetejét kibökdössük, íg sütés közben nem fog megrepedni. Felvert tojással megkenjük.
  4. 200 fokra előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük. Tálalás előtt porcukorral megszórjuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása