Szaftos bögrés sütemény

Hozzáadta: TopPetra, 15.8.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Gyümölcsös édességek, sütemények
KÜLDÖTT KÉPEK
Egy újabb klasszikus finomság, édes morzsával. A szaftos bögrés sütemény alapjának hozzávalót 100 ml-es pohárral mértem ki. Az alaposan elkevert tésztát már csak a tepsibe kell tölteni, erre kerül a kiválasztott gyümölcs (lecsepegtetett barackkonzervet használtam), a finom édes morzsa, majd 20 perc alatt 180 fokos sütőben készre sütjük. Jó étvágyat! Szerző: Marta
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 15.8.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Gyümölcsös édességek, sütemények
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
1 csésze = 100 ml
Alap:
2,5 csészerétesliszt (250 ml)
1 csészekristálycukor
1 csészekefir
2 dbtojás
1/2 csészeolaj
1 csomagsütőpor
gyümölcs (barack, meggy, cseresznye, málna…)
Morzsa:
100 grétesliszt
90 ghideg vaj
90 gkristálycukor
- A tojást a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk a kefirt, olajat, sütőporral elkevert lisztet.
- Elkeverjük, majd kivajazott és liszttel beszórt tepsibe öntjük.
- A tészta tetejére rászórjuk a lecsepegtetett, kiválasztott gyümölcsöt.
- A morzsához a hozzávalókat alaposan elkeverjük.
- A morzsával megszórjuk a tészta tetejét.
- 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS