Szaftos bögrés sütemény

Recept Szaftos bögrés sütemény
KÜLDÖTT KÉPEK

Egy újabb klasszikus finomság, édes morzsával. A szaftos bögrés sütemény alapjának hozzávalót 100 ml-es pohárral mértem ki. Az alaposan elkevert tésztát már csak a tepsibe kell tölteni, erre kerül a kiválasztott gyümölcs (lecsepegtetett barackkonzervet használtam), a finom édes morzsa, majd 20 perc alatt 180 fokos sütőben készre sütjük. Jó étvágyat! Szerző: Marta

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

1 csésze = 100 ml

Alap:

2,5 csészerétesliszt (250 ml)
1 csészekristálycukor
1 csészekefir
2 dbtojás
1/2 csészeolaj
1 csomagsütőpor
gyümölcs (barack, meggy, cseresznye, málna…)

Morzsa:

100 grétesliszt
90 ghideg vaj
90 gkristálycukor

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tojást a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk a kefirt, olajat, sütőporral elkevert lisztet.
  2. Elkeverjük, majd kivajazott és liszttel beszórt tepsibe öntjük.
  3. A tészta tetejére rászórjuk a lecsepegtetett, kiválasztott gyümölcsöt.
  4. A morzsához a hozzávalókat alaposan elkeverjük.
  5. A morzsával megszórjuk a tészta tetejét.
  6. 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás