Szaftos cseresznyés tekercs

Hozzáadta: TopPetra, 11.7.2021
Kategória: Desszertek, sütemények, Rétesek, Cseresznye, Gyümölcs szerint
KÜLDÖTT KÉPEK
A cseresznyés tekercs igazi szezonális édesség. Friss cseresznyével a legfinomabb. A tekercs egyik nagy előnye, hogy kedvünkre tudjuk módosítani a hozzávalókat, a lehetőségek mennyisége pedig szinte végtelen. Szerző: Triniti
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 11.7.2021
Kategória: Desszertek, sütemények, Rétesek, Cseresznye, Gyümölcs szerint
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Tészta:
2 bögrerétesliszt
2 dbtojás
50 gvaj
50 mlvíz
2 ev. kanálkristálycukor
1/2 kv. kanálsó
1 csomagvaníliacukor
Töltelék:
500 gcseresznye
2 ev. kanálzsemlemorzsa
3 ev. kanálkristálycukor
2 ev. kanálbúzafinomliszt
kevéstej
Szükségünk lesz még:
Tojás kenéshez
Porcukor szóráshoz
- Ha fagyasztott cseresznyét használunk, akkor a felhasználás előtt ki kell olvasztani.
- A tojást a sóval, kristály- és vaníliacukorral habosra verjük. Hozzáadjuk a vizet, ezzel is eldolgozzuk. Ezután kerül bele a puha vaj.
- Ezután kerül bele a liszt. Sima állagú tésztává dolgozzuk, majd a tésztát kb. 40 percig pihentetjük.
- A tésztát vékonyra nyújtjuk, megkenjük a puha vajjal, megszórjuk a liszt, cukor és zsemlemorzsa keverékével, majd rátesszük a cseresznyét is (előtte kimagozzuk).
- A tésztát óvatosan felcsavarjuk, sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük. A tetejét villával kibökdössük, 210 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Šťavnatý třešňový závin.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS