Szaftos cseresznyés tekercs

Recept Szaftos cseresznyés tekercs
KÜLDÖTT KÉPEK

A cseresznyés tekercs igazi szezonális édesség. Friss cseresznyével a legfinomabb. A tekercs egyik nagy előnye, hogy kedvünkre tudjuk módosítani a hozzávalókat, a lehetőségek mennyisége pedig szinte végtelen. Szerző: Triniti

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

2 bögrerétesliszt
2 dbtojás
50 gvaj
50 mlvíz
2 ev. kanálkristálycukor
1/2 kv. kanál
1 csomagvaníliacukor

Töltelék:

500 gcseresznye
2 ev. kanálzsemlemorzsa
3 ev. kanálkristálycukor
2 ev. kanálbúzafinomliszt
kevéstej

Szükségünk lesz még:

Tojás kenéshez
Porcukor szóráshoz

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Ha fagyasztott cseresznyét használunk, akkor a felhasználás előtt ki kell olvasztani.
  2. A tojást a sóval, kristály- és vaníliacukorral habosra verjük. Hozzáadjuk a vizet, ezzel is eldolgozzuk. Ezután kerül bele a puha vaj.
  3. Ezután kerül bele a liszt. Sima állagú tésztává dolgozzuk, majd a tésztát kb. 40 percig pihentetjük.
  4. A tésztát vékonyra nyújtjuk, megkenjük a puha vajjal, megszórjuk a liszt, cukor és zsemlemorzsa keverékével, majd rátesszük a cseresznyét is (előtte kimagozzuk).
  5. A tésztát óvatosan felcsavarjuk, sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük. A tetejét villával kibökdössük, 210 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
  6. A tekercset kihűtjük, tetejét porcukorral kiszórjuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás