TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Rétesek Szaftos cseresznyés tekercs
Szaftos cseresznyés tekercs
Recept Szaftos cseresznyés tekercs
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A cseresznyés tekercs igazi szezonális édesség. Friss cseresznyével a legfinomabb. A tekercs egyik nagy előnye, hogy kedvünkre tudjuk módosítani a hozzávalókat, a lehetőségek mennyisége pedig szinte végtelen. Szerző: Triniti

TopPetra TopPetra    ·   11.7.2021

Szaftos cseresznyés tekercs

A cseresznyés tekercs igazi szezonális édesség. Friss cseresznyével a legfinomabb. A tekercs egyik nagy előnye, hogy kedvünkre tudjuk módosítani a hozzávalókat, a lehetőségek mennyisége pedig szinte végtelen. Szerző: Triniti

60 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

2 bögre
rétesliszt
2 db
tojás
50 g
vaj
50 ml
víz
2 ev. kanál
kristálycukor
1/2 kv. kanál
1 csomag
vaníliacukor

Töltelék:

500 g
cseresznye
2 ev. kanál
zsemlemorzsa
3 ev. kanál
kristálycukor
2 ev. kanál
búzafinomliszt
kevés
tej

Szükségünk lesz még:

Tojás kenéshez
Porcukor szóráshoz
Recept elkészítése
Nyomtatás
60 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
  1. Ha fagyasztott cseresznyét használunk, akkor a felhasználás előtt ki kell olvasztani.
  2. A tojást a sóval, kristály- és vaníliacukorral habosra verjük. Hozzáadjuk a vizet, ezzel is eldolgozzuk. Ezután kerül bele a puha vaj.
  3. Ezután kerül bele a liszt. Sima állagú tésztává dolgozzuk, majd a tésztát kb. 40 percig pihentetjük.
  4. A tésztát vékonyra nyújtjuk, megkenjük a puha vajjal, megszórjuk a liszt, cukor és zsemlemorzsa keverékével, majd rátesszük a cseresznyét is (előtte kimagozzuk).
  5. A tésztát óvatosan felcsavarjuk, sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük. A tetejét villával kibökdössük, 210 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
  6. A tekercset kihűtjük, tetejét porcukorral kiszórjuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása