TopReceptek.hu Húsételek Csirkehús Szaftos csirkecomb joghurtos pácban
Szaftos csirkecomb joghurtos pácban
Recept Szaftos csirkecomb joghurtos pácban
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   9.6.2020

Szaftos csirkecomb joghurtos pácban

A joghurtos pácnak köszönhetően a csirkecomb tényleg nagyon puha és szaftos marad! A csirkecombokat kicsontoztam és vékonyra szeleteltem, majd legalább egy éjszakára benne hagytam a majonézzel, fokhagymával és egyéb fűszerekkel gazdagított joghurtban. A sütés előtt még zsemlemorzsába forgattam, majd ezt követően sütöttem aranybarnára, forró olajban. Szerző: Nada I (Rebeka)

20 perc
Elkészítés
15 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
4 db
csirkecomb filé
200 g
natr joghurt vagy görög joghurt
4 ev. kanál
majonéz
ízlés szerint só és bors
5 gerezd
fokhagyma
csipet chilli
szárított fűszerek, ízlés szerint fűszerkeverék
zsemlemorzsa
olaj sütéshez
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A joghurtot a majonézzel, sóval, borssal, fűszerkeverékkel, zöldfűszerrel elkeverjük.
  2. A húst megmossuk, megszárítjuk, vékonyra vágjuk és legalább 12 órára a joghurtos keverékbe tesszük.
  3. Hűtőben pihentetjük.
  4. A csirkemellet zsemlemorzsába forgatjuk (a joghurt felveszi), majd forró olajban készre sütjük.
  5. Kedvenc köretünkkel tálaljuk.

 

Blogom: Vaření s Tomem

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása