Szaftos csirkecomb joghurtos pácban
A joghurtos pácnak köszönhetően a csirkecomb tényleg nagyon puha és szaftos marad! A csirkecombokat kicsontoztam és vékonyra szeleteltem, majd legalább egy éjszakára benne hagytam a majonézzel, fokhagymával és egyéb fűszerekkel gazdagított joghurtban. A sütés előtt még zsemlemorzsába forgattam, majd ezt követően sütöttem aranybarnára, forró olajban. Szerző: Nada I (Rebeka)
KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
4 dbcsirkecomb filé
200 gnatr joghurt vagy görög joghurt
4 ev. kanálmajonéz
ízlés szerint só és bors
5 gerezdfokhagyma
csipet chilli
szárított fűszerek, ízlés szerint fűszerkeverék
zsemlemorzsa
olaj sütéshez
- A joghurtot a majonézzel, sóval, borssal, fűszerkeverékkel, zöldfűszerrel elkeverjük.
- A húst megmossuk, megszárítjuk, vékonyra vágjuk és legalább 12 órára a joghurtos keverékbe tesszük.
- Hűtőben pihentetjük.
- A csirkemellet zsemlemorzsába forgatjuk (a joghurt felveszi), majd forró olajban készre sütjük.
- Kedvenc köretünkkel tálaljuk.
Blogom: Vaření s Tomem
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Šťavnaté řízky v jogurtové marinádě.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Šťavnaté rezne v jogurtovej marináde.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Soczyste kotlety w jogurtowej marynacie.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Saftige Schnitzel in Joghurtmarinade an.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS