Szaftos csirkecomb joghurtos pácban

A joghurtos pácnak köszönhetően a csirkecomb tényleg nagyon puha és szaftos marad! A csirkecombokat kicsontoztam és vékonyra szeleteltem, majd legalább egy éjszakára benne hagytam a majonézzel, fokhagymával és egyéb fűszerekkel gazdagított joghurtban. A sütés előtt még zsemlemorzsába forgattam, majd ezt követően sütöttem aranybarnára, forró olajban. Szerző: Nada I (Rebeka)

Hozzáadta:, 9.6.2020
Kategória: Főételek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Szaftos csirkecomb joghurtos pácban

Hozzávalók

4 dbcsirkecomb filé
200 gnatr joghurt vagy görög joghurt
4 ev. kanálmajonéz
ízlés szerint só és bors
5 gerezdfokhagyma
csipet chilli
szárított fűszerek, ízlés szerint fűszerkeverék
zsemlemorzsa
olaj sütéshez

Elkészítés menete

  1. A joghurtot a majonézzel, sóval, borssal, fűszerkeverékkel, zöldfűszerrel elkeverjük.
  2. A húst megmossuk, megszárítjuk, vékonyra vágjuk és legalább 12 órára a joghurtos keverékbe tesszük.
  3. Hűtőben pihentetjük.
  4. A csirkemellet zsemlemorzsába forgatjuk (a joghurt felveszi), majd forró olajban készre sütjük.
  5. Kedvenc köretünkkel tálaljuk.

 

Blogom: Vaření s Tomem