Szaftos egyben sült hús burgonyával, tökéletes pácban
A lágy, puha húsok sok titka van, de abban egyet tudunk érteni szerintem, hogy a pácon nagyon sok minden múlik! Ennél az egyben sült húsnál a pác kellően fűszeres és savas. Mivel a husit bevagdostam, így a pác sokkal nagyobb felületen érintkezett a hússal és ez megmutatkozott a végeredményben is! A husit burgonyával együtt sütöttem, a végeredmény pedig magáért beszél! Szerző: Triniti
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 25.1.2020
Kategória: Főétkezések, Ebéd
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
1 kgsertéshús (pl. comb)
1 dbvöröshagyma
3 gerezdfokhagyma
2 kv. kanálsó
egyéb finom mártás, szósz ízlés szerint
fűszerkeverék
1 ev. kanálsűrű paradicsompüré
2 ev. kanálketchup
50 mlszójaszósz
3 ev. kanáltejföl
1 ev. kanálmustár
700 gburgonya
ízlés szerint burgonya fűszerkeverék
2 ev. kanálolaj
- Először a húspác elkészítésének látunk neki: a tejfölt, szójaszószt, mustárt, ketchupot, paradicsompürét és egyéb választott szószt, hozzáadjuk a fűszerkeveréket, sót, borsot, zúzott fokhagymát és az igazán apróra vágott vöröshagymát.
- A burgonyát meghámozzuk, megmossuk és bevagdossuk – a húshoz hasonlóan nem teljesen! Olajjal elkevert fűszerkeverékkel megkenjük és ügyeljünk arra, hogy mindenhova kerüljön, a vágások közé is!
- A tepsit olajjal kikenjük, a közepére tesszük a pácolt húst, a hús köré pedig a burgonyát.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Nejchutnější maso s bramborami pečené vcelku - tajemství se skrývá v marinádě..
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Najchutnejšie mäso so zemiakmi pečené vcelku - tajomstvo sa skrýva v marináde..
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Najsmaczniejsze mięso z ziemniakami pieczone w całości - tajemnica kryje się w marynacie.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Das leckerste Fleisch mit Kartoffeln aus dem Ofen – das Geheimnis liegt in der Marinade an.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS