TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Szaftos egyben sült hús burgonyával, tökéletes pácban
Szaftos egyben sült hús burgonyával, tökéletes pácban
Recept Szaftos egyben sült hús burgonyával, tökéletes pácban
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A lágy, puha húsok sok titka van, de abban egyet tudunk érteni szerintem, hogy a pácon nagyon sok minden múlik! Ennél az egyben sült húsnál a pác kellően fűszeres és savas. Mivel a husit bevagdostam, így a pác sokkal nagyobb felületen érintkezett a hússal és ez megmutatkozott a végeredményben is! A husit burgonyával együtt sütöttem, a végeredmény pedig magáért beszél! Szerző: Triniti

TopPetra TopPetra    ·   25.1.2020

Szaftos egyben sült hús burgonyával, tökéletes pácban

A lágy, puha húsok sok titka van, de abban egyet tudunk érteni szerintem, hogy a pácon nagyon sok minden múlik! Ennél az egyben sült húsnál a pác kellően fűszeres és savas. Mivel a husit bevagdostam, így a pác sokkal nagyobb felületen érintkezett a hússal és ez megmutatkozott a végeredményben is! A husit burgonyával együtt sütöttem, a végeredmény pedig magáért beszél! Szerző: Triniti

40 perc
Elkészítés
80 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
1 kg
sertéshús (pl. comb)
1 db
vöröshagyma
3 gerezd
fokhagyma
2 kv. kanál
egyéb finom mártás, szósz ízlés szerint
fűszerkeverék
1 ev. kanál
sűrű paradicsompüré
2 ev. kanál
ketchup
50 ml
szójaszósz
3 ev. kanál
tejföl
1 ev. kanál
mustár
700 g
burgonya
ízlés szerint burgonya fűszerkeverék
2 ev. kanál
olaj
Recept elkészítése
Nyomtatás
40 perc
Elkészítés
80 perc
Sütés/főzés
  1. Először a húspác elkészítésének látunk neki: a tejfölt, szójaszószt, mustárt, ketchupot, paradicsompürét és egyéb választott szószt, hozzáadjuk a fűszerkeveréket, sót, borsot, zúzott fokhagymát és az igazán apróra vágott vöröshagymát.
  2. A húst megmossuk, megszárítjuk, bevagdossuk (kb. 1.5 cm vastagon, de nem szeleteljük fel a húst, hanem a „talpát” egyben hagyjuk – ahogy a képen van). A húst mindenhol megkenjük a páccal, majd legalább egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
  3. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk és bevagdossuk – a húshoz hasonlóan nem teljesen! Olajjal elkevert fűszerkeverékkel megkenjük és ügyeljünk arra, hogy mindenhova kerüljön, a vágások közé is!
  4. A tepsit olajjal kikenjük, a közepére tesszük a pácolt húst, a hús köré pedig a burgonyát.
  5. Alufóliával lefedjük, 200 fokra előmelegített sütőben 1 órát sütjük, majd az alufóliát eltávolítjuk és 20 perc alatt készre sütjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása