Szaftos epres szelet

Recept Szaftos epres szelet
KÜLDÖTT KÉPEK

A puha tésztát nemcsak a gyümölcs, hanem a túrós krém is szaftossá teszi. Szerintem ez nagyon fontos egy ilyen jellegű süteménnyé. Nagyon szeretem a piskótatésztát, és jól is készítem, de ezzel a két réteggel igazán csodássá varázsolható. A szaftos epre szelet utolsó hozzávalója a piros zselatin, amitől szerintem még szebb, még ellenállhatatlanabb lesz. Remélem, kipróbáljátok, és beszámoltok a végeredményről! Szerző: Lacusin

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Korpusz:

8 db tojás
240 gbúzafinomliszt
180 gkristálycukor
5 ev. kanálolaj
1,5 kv. kanálsütőpor

Tetejére:

250 gtúró
ízlés szerint porcukor
100 gvaj

Befejezéshez:

300 geper
1 csomagpiros zselatin

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjéből kemény habot verünk. A tojássárgát a cukorral habosra verjük. A tojássárgához hozzáadjuk a sütőporral elkevert és átszitált lisztet, majd óvatosan a tojáshabot is. Sütőpapírral kibélelt kör alakú tortaformába vagy tepsibe öntjük, 180 fokon megsütjük.
  2. A vajat a cukorral alaposan eldolgozzuk, hozzáadjuk a túrót és addig mixereljük, amíg krémes nem lesz.
  3. A megsült tésztát megkenjük a túrós krémmel, félbe vágott vagy egész eperrel (vagy más gyümölccsel) díszítjük. A piros zselatint a csomagoláson szereplő útmutató szerint elkészítjük, ezt is ráöntjük. Kihűtjük, tálaljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás