Szaftos epres szelet

A puha tésztát nemcsak a gyümölcs, hanem a túrós krém is szaftossá teszi. Szerintem ez nagyon fontos egy ilyen jellegű süteménnyé. Nagyon szeretem a piskótatésztát, és jól is készítem, de ezzel a két réteggel igazán csodássá varázsolható. A szaftos epre szelet utolsó hozzávalója a piros zselatin, amitől szerintem még szebb, még ellenállhatatlanabb lesz. Remélem, kipróbáljátok, és beszámoltok a végeredményről! Szerző: Lacusin

Hozzáadta:, 11.2.2018
Kategória: Desszertek, Sütemények
Szaftos epres szelet

Hozzávalók

Korpusz:
8 db tojás
240 gbúzafinomliszt
180 gkristálycukor
5 ev. kanálolaj
1,5 kv. kanálsütőpor
Tetejére:
250 gtúró
ízlés szerint porcukor
100 gvaj
Befejezéshez:
300 geper
1 csomagpiros zselatin

Elkészítés menete

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjéből kemény habot verünk. A tojássárgát a cukorral habosra verjük. A tojássárgához hozzáadjuk a sütőporral elkevert és átszitált lisztet, majd óvatosan a tojáshabot is. Sütőpapírral kibélelt kör alakú tortaformába vagy tepsibe öntjük, 180 fokon megsütjük.
  2. A vajat a cukorral alaposan eldolgozzuk, hozzáadjuk a túrót és addig mixereljük, amíg krémes nem lesz.
  3. A megsült tésztát megkenjük a túrós krémmel, félbe vágott vagy egész eperrel (vagy más gyümölccsel) díszítjük. A piros zselatint a csomagoláson szereplő útmutató szerint elkészítjük, ezt is ráöntjük. Kihűtjük, tálaljuk.