Szaftos húsgolyók tejfölös mártásban, sütőben sütve

A finom, szaftos húsgolyók egy főnyeremény! Az elkészítése egyszerű, a végeredmény pedig fenséges! Főleg akkor, ha az egy jó nagy adag tejfölös szószban készül, ráadásul a sütőben. A húsgolyókat többnyire sült krumplival tálalom, amit egyszerűen csak mellé teszek a sütőbe. De maradhatunk a rizsnél és friss salátánál is. Szerző: Triniti

Hozzáadta:, 25.5.2020
Kategória: Desszertek, sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Szaftos húsgolyók tejfölös mártásban, sütőben sütve

Hozzávalók

700 gdarált hús (vegyes, sertés + marha)
2 dbvöröshagyma
2 gerezdfokhagyma
1 dbtojás
1 dbsárgarépa
1 dbpaprika
5 ev. kanáltejföl
1 ev. kanálfinomliszt
100 greszelni való sajt
ízlés szerint só és bors
olaj szükség szerint

Elkészítés menete

  1. Az egyik vöröshagymát apróra vágjuk, elkeverjük a darált hússal. Zúzott fokhagymával, sóval és borssal ízesítjük, ráütjük a tojást, majd az egészet alaposan elkeverjük.
  2. A másik vöröshagymát apróra vágjuk, olajon megpirítjuk, hozzáadjuk az apróra vágott répát és paprikát. A zöldségeket együtt pirítjuk, sózzuk, majd hozzáadjuk a tejfölt. Pár percig főzzük, majd liszttel elkevert vízzel felöntjük. Megkóstoljuk, ha kell, akkor sózzuk és borsozzuk.
  3. A sütőtál vagy sütőforma alját sütőpapírral kibéleljük, rátesszük a megformázott húsgolyókat, rálocsoljuk a tejfölös mártást, majd 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Kb. fél órát sütjük.
  4. A tetejét reszelt sajttal megszórjuk, majd további 15 percig sütjük. Jó étvágyat!