Szaftos húsgolyók tejfölös mártásban, sütőben sütve

Hozzáadta: TopPetra, 25.5.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Húsételek, Darált hús, Húsgolyók, Főétkezések, Ebéd, Vacsora
KÜLDÖTT KÉPEK
A finom, szaftos húsgolyók egy főnyeremény! Az elkészítése egyszerű, a végeredmény pedig fenséges! Főleg akkor, ha az egy jó nagy adag tejfölös szószban készül, ráadásul a sütőben. A húsgolyókat többnyire sült krumplival tálalom, amit egyszerűen csak mellé teszek a sütőbe. De maradhatunk a rizsnél és friss salátánál is. Szerző: Triniti
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 25.5.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Húsételek, Darált hús, Húsgolyók, Főétkezések, Ebéd, Vacsora
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
700 gdarált hús (vegyes, sertés + marha)
2 dbvöröshagyma
2 gerezdfokhagyma
1 dbtojás
1 dbsárgarépa
1 dbpaprika
5 ev. kanáltejföl
1 ev. kanálfinomliszt
100 greszelni való sajt
ízlés szerint só és bors
olaj szükség szerint
- Az egyik vöröshagymát apróra vágjuk, elkeverjük a darált hússal. Zúzott fokhagymával, sóval és borssal ízesítjük, ráütjük a tojást, majd az egészet alaposan elkeverjük.
- A másik vöröshagymát apróra vágjuk, olajon megpirítjuk, hozzáadjuk az apróra vágott répát és paprikát. A zöldségeket együtt pirítjuk, sózzuk, majd hozzáadjuk a tejfölt. Pár percig főzzük, majd liszttel elkevert vízzel felöntjük. Megkóstoljuk, ha kell, akkor sózzuk és borsozzuk.
- A tetejét reszelt sajttal megszórjuk, majd további 15 percig sütjük. Jó étvágyat!
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS