Szaftos kirántott sertéskaraj

Magam sem gondoltam volna, hogy a szaftos kirántott sertéskaraj ennyire finom, puha és szaftos lehet. Amikor először hallottam róla, azt gondoltam, a páctól túl nedves lesz a hús, de nem. A kész fogással először barátnőmnél találkoztam, és rögtön megszerettem. El is készítettem a családnak, és azóta elég gyakran kérik tőlem ezt a finomságot. Az elkészítése igaz, időigényes, de megéri a fáradozást. Erre a család a garancia.

Hozzáadta:Alexa96, 6.6.2017
Kategória: Főételek
Szaftos kirántott sertéskaraj

Hozzávalók

Hússzeletekhez:
szeletelt sertéskaraj
só, bors
zsemlemorzsa
tojás
olaj a kirántáshoz
Pác:
2 ev. kanálmustár
1 ev. kanálketchup
3 ev. kanálolaj
1 kv. kanálételízesítő
forró víz
vaj a tepsi kikenéséhez

Elkészítés menete

  1. A húst sózzuk, borsozzuk, beleforgatjuk a zsemlemorzsába, a felesleges zsemlemorzsát lerázzuk róla. Ezután a hússzeleteket tojásba forgatjuk (a tojást kissé sózzuk), majd kirántjuk.
  2. A kirántott hússzeleteket egy mélyebb, vajjal kikent tepsibe tesszük.
  3. A pác hozzávalóit elkeverjük, forró vízzel hígítjuk, majd felöntjük vele a hússzeleteket.
  4. A tepsit lefedjük majd 190 fokom elkezdjük sütni. 30 perc után levesszük a fedőt vagy alufóliát, és még további 10-15percig sütjük.
  5. Burgonyapürével tálaljuk.