TopReceptek.hu Húsételek Sertéshús Szaftos rántott sertéskaraj
Szaftos rántott sertéskaraj
Recept Szaftos rántott sertéskaraj
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Magam sem gondoltam volna, hogy a szaftos rántott sertéskaraj ennyire finom, puha és szaftos lehet. Amikor először hallottam róla, azt gondoltam, a páctól túl nedves lesz a hús, de nem. A kész fogással először barátnőmnél találkoztam, és rögtön megszerettem. El is készítettem a családnak, és azóta elég gyakran kérik tőlem ezt a finomságot. Az elkészítése igaz, időigényes, de megéri a fáradozást. Erre a család a garancia.

Alexa96    ·   6.6.2017

Szaftos rántott sertéskaraj

Magam sem gondoltam volna, hogy a szaftos rántott sertéskaraj ennyire finom, puha és szaftos lehet. Amikor először hallottam róla, azt gondoltam, a páctól túl nedves lesz a hús, de nem. A kész fogással először barátnőmnél találkoztam, és rögtön megszerettem. El is készítettem a családnak, és azóta elég gyakran kérik tőlem ezt a finomságot. Az elkészítése igaz, időigényes, de megéri a fáradozást. Erre a család a garancia.

Alapanyagok

Hússzeletekhez:

szeletelt sertéskaraj
só, bors
zsemlemorzsa
tojás
olaj a kirántáshoz

Pác:

2 ev. kanál
mustár
1 ev. kanál
ketchup
3 ev. kanál
olaj
1 kv. kanál
ételízesítő
forró víz
vaj a tepsi kikenéséhez
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A húst sózzuk, borsozzuk, beleforgatjuk a zsemlemorzsába, a felesleges zsemlemorzsát lerázzuk róla. Ezután a hússzeleteket tojásba forgatjuk (a tojást kissé sózzuk), majd kirántjuk.
  2. A kirántott hússzeleteket egy mélyebb, vajjal kikent tepsibe tesszük.
  3. A pác hozzávalóit elkeverjük, forró vízzel hígítjuk, majd felöntjük vele a hússzeleteket.
  4. A tepsit lefedjük majd 190 fokom elkezdjük sütni. 30 perc után levesszük a fedőt vagy alufóliát, és még további 10-15percig sütjük.
  5. Burgonyapürével tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása