TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Szaftos, kókuszos bögrés szelet, tojás nélkül
Szaftos, kókuszos bögrés szelet, tojás nélkül
Recept Szaftos, kókuszos bögrés szelet, tojás nélkül
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Ismét egy zseniális bögrés szelet, aminek a végeredménye ez a szaftos, zseniális, eszméletlenük finom kókuszos kocka. És még tojást sem kellett használnom. A joghurt és tej tökéletesen összefogta a kókuszos tésztát, és nem kellett mást csinálnom, mint a tepsiben készre sütnöm. A tetejére klasszikus csoki került, pár csepp olajjal felolvasztva.

TopPetra TopPetra    ·   28.3.2020

Szaftos, kókuszos bögrés szelet, tojás nélkül

Ismét egy zseniális bögrés szelet, aminek a végeredménye ez a szaftos, zseniális, eszméletlenük finom kókuszos kocka. És még tojást sem kellett használnom. A joghurt és tej tökéletesen összefogta a kókuszos tésztát, és nem kellett mást csinálnom, mint a tepsiben készre sütnöm. A tetejére klasszikus csoki került, pár csepp olajjal felolvasztva.

15 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

1 csésze = 200 ml

1 csésze
natúr joghurt
1 csésze
tej
1 csésze
olaj
1 csésze
kókuszreszelék
2 csésze
kristálycukor
2 csésze
rétesliszt
1 kv. kanál
sütőpor
1 csomag
vaníliacukor

Öntet:

100 g
csokoládé
3 ev. kanál
olaj
Recept elkészítése
Nyomtatás
15 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
  1. Előkészítjük a 20 x 17 cm-es tepsit, vajjal kikenjük és rétesliszttel beszórjuk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  2. A kristálycukrot a natúr joghurttal elkeverjük, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot is. Az így kapott, sűrű tésztát beleöntjük a tepsibe.
  3. Az előmelegített sütőben fél órát sütjük.
  4. Fél óra elteltével tűtesztet végzünk, és ha kell, akkor még pár percig tovább sütjük. Miután megsült, a tésztát kihűtjük.
  5. A csokoládét kockára törjük, edénybe tesszük, hozzáadjuk az olajat és gőzfürdő felett felolvasztjuk. Ezután a tészta tetejére öntjük, elegyengetjük. Miután a csokoládé megkötött, forró vízbe mártott késsel felszeleteljük, tálaljuk.

Forrás: Coolinarika

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása