Szaftos mandarinos szelet liszt nélkül

Recept Szaftos mandarinos szelet liszt nélkül

Hozzáadta: TopPetra, 5.11.2021

Kategória: Mandarin, Gyümölcs szerint, Torták, Édes torták

KÜLDÖTT KÉPEK

Liszt helyett darált mandulát használtam. Ha nincs, akkor darált dió vagy mogyoró is helyettesíti. Szerző: Triniti

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 5.11.2021

Kategória: Mandarin, Gyümölcs szerint, Torták, Édes torták

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

200 gmandarin
200 gkristálycukor
6 dbtojás
200 gdarált mandula
30 gkukoricakeményítő
1 kv. kanálsütőpor
1 csomagvaníliacukor

Öntet:

130 mlvíz
250 gkristálycukor
2 dbmandarin

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A mandarint héjával együtt Megmossuk. Az edénybe vizet teszünk, felforraljuk, majd a forró vízbe tesszük a mandarint. Egészen addig főzzük, amíg teljesen puha nem lesz – ez nagyjából 20 perc főzést jelent.
  2. A puha mandarint kihűtjük, kisebb darabokra vágjuk, héjával együtt pépesre turmixoljuk.
  3. A mandulát a sütőporral és keményítővel elkeverjük, hozzáadjuk a kristály- és vaníliacukorral felvert tojást, majd a mandarinpürét is.
  4. A mandulás tésztát 24 cm átmérőjű, sütőpapírral kibélelt tepsi aljára tesszük, 180 fokos sütőben 50 percig sütjük. Kihűtjük, a sütőformából kivesszük.
  5. Elkészítjük az öntetet: a cukrot és vizet edénybe tesszük, majd addig melegítjük, amíg a cukor fel nem olvad. A mandarint felszeleteljük, beletesszük a cukros öntetbe, majd további 10-15 percig főzzük. A mandarinos öntettel meglocsoljuk a tészta tetejét, majd a mandarinszeleteket elrendezzük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás