TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Mandarin Szaftos mandarinos szelet liszt nélkül
Szaftos mandarinos szelet liszt nélkül
Recept Szaftos mandarinos szelet liszt nélkül
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   5.11.2021

Szaftos mandarinos szelet liszt nélkül

Liszt helyett darált mandulát használtam. Ha nincs, akkor darált dió vagy mogyoró is helyettesíti. Szerző: Triniti

35 perc
Elkészítés
60 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
200 g
mandarin
200 g
kristálycukor
6 db
tojás
200 g
darált mandula
30 g
kukoricakeményítő
1 kv. kanál
sütőpor
1 csomag
vaníliacukor

Öntet:

130 ml
víz
250 g
kristálycukor
2 db
mandarin
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A mandarint héjával együtt Megmossuk. Az edénybe vizet teszünk, felforraljuk, majd a forró vízbe tesszük a mandarint. Egészen addig főzzük, amíg teljesen puha nem lesz – ez nagyjából 20 perc főzést jelent.
  2. A puha mandarint kihűtjük, kisebb darabokra vágjuk, héjával együtt pépesre turmixoljuk.
  3. A mandulát a sütőporral és keményítővel elkeverjük, hozzáadjuk a kristály- és vaníliacukorral felvert tojást, majd a mandarinpürét is.
  4. A mandulás tésztát 24 cm átmérőjű, sütőpapírral kibélelt tepsi aljára tesszük, 180 fokos sütőben 50 percig sütjük. Kihűtjük, a sütőformából kivesszük.
  5. Elkészítjük az öntetet: a cukrot és vizet edénybe tesszük, majd addig melegítjük, amíg a cukor fel nem olvad. A mandarint felszeleteljük, beletesszük a cukros öntetbe, majd további 10-15 percig főzzük. A mandarinos öntettel meglocsoljuk a tészta tetejét, majd a mandarinszeleteket elrendezzük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása