Szaftos pácolt sertéskaraj

Fenomenális pác! Pikáns ketchup, szójaszósz, méz, pirospaprika és bors, a hús pedig természetesen jól besózva és fokhagymával bőven megkenve. Miután a hússzeletekre rákerültek az ízek, akkor legalább egy éjszakát hűtőben pihentetem, és másnap vágok bele a sütésbe. Másfél órát, letakarva sütöm, egy kevés vízzel felöntve, és utána már csak begyűjtöm az elismeréseket. A szaftos pácolt sertéskarajt burgonyakörettel tálalom.

Hozzáadta:, 20.9.2017
Kategória: Főételek
Recept Szaftos pácolt sertéskaraj

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
8 szeletsertéstarja
10-12 gerezdfokhagyma
2 dbvöröshagyma
Páchoz:
4 ev. kanálolaj
4 ev. kanálszójaszósz
10 ev. kanálpikáns ketchup
1 ev. kanálméz
1 ev. kanálőrölt pirospaprika (édes)
1 kv. kanálőrölt bors

Elkészítés menete

  1. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, zúzott fokhagymával jó alaposan mindkét felén bekenjük. A hússzeleteket olajjal kikent tepsibe tesszük.Tipp: TOP 13 ellenállhatatlan kuglóf recept, amivel mindenkit levesz a lábáról
  2. A hagymát nagyobb cikkekre vágjuk és megszórjuk vele a hússzeleteket.
  3. Egy nagyobb tálban elkészítjük a húspácot: a hozzávalókat a tálba tesszük és jó alaposan elkeverjük. A pácot rákanalazzuk a hagymával megszórt fokhagymás hősszeletekre, lefedjük és akár egy éjszakán át hűtőben pácoljuk (de akár el is kezdhetjük sütni). Sütés előtt 1,5 dl vízzel felöntjük.Tipp: Sós torta lépésről lépésre, fotókkal
  4. Ismét lefedjük, és kb. 90 percig sütjük 160-180 fokon. Burgonyás körettel tálaljuk. Jó étvágyat!

Forrás: Pečené, varené s Ivou