Szaftos pácolt sertéskaraj

Fenomenális pác! Pikáns ketchup, szójaszósz, méz, pirospaprika és bors, a hús pedig természetesen jól besózva és fokhagymával bőven megkenve. Miután a hússzeletekre rákerültek az ízek, akkor legalább egy éjszakát hűtőben pihentetem, és másnap vágok bele a sütésbe. Másfél órát, letakarva sütöm, egy kevés vízzel felöntve, és utána már csak begyűjtöm az elismeréseket. A szaftos pácolt sertéskarajt burgonyakörettel tálalom.

Hozzáadta:Viki78, 20.9.2017
Kategória: Főételek
Szaftos pácolt sertéskaraj

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
8 szeletsertéstarja
10-12 gerezdfokhagyma
2 dbvöröshagyma
Páchoz:
4 ev. kanálolaj
4 ev. kanálszójaszósz
10 ev. kanálpikáns ketchup
1 ev. kanálméz
1 ev. kanálőrölt pirospaprika (édes)
1 kv. kanálőrölt bors

Elkészítés menete

  1. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, zúzott fokhagymával jó alaposan mindkét felén bekenjük. A hússzeleteket olajjal kikent tepsibe tesszük.
  2. A hagymát nagyobb cikkekre vágjuk és megszórjuk vele a hússzeleteket.
  3. Egy nagyobb tálban elkészítjük a húspácot: a hozzávalókat a tálba tesszük és jó alaposan elkeverjük. A pácot rákanalazzuk a hagymával megszórt fokhagymás hősszeletekre, lefedjük és akár egy éjszakán át hűtőben pácoljuk (de akár el is kezdhetjük sütni). Sütés előtt 1,5 dl vízzel felöntjük.
  4. Ismét lefedjük, és kb. 90 percig sütjük 160-180 fokon. Burgonyás körettel tálaljuk. Jó étvágyat!

Forrás: Pečené, varené s Ivou