Szaftos pácolt sertéskaraj

Recept Szaftos pácolt sertéskaraj

Hozzáadta: Viki78, 20.9.2017

Kategória: Főételek, Húsételek, Sertéshús, Főétkezések, Ebéd

KÜLDÖTT KÉPEK

Fenomenális pác! Pikáns ketchup, szójaszósz, méz, pirospaprika és bors, a hús pedig természetesen jól besózva és fokhagymával bőven megkenve. Miután a hússzeletekre rákerültek az ízek, akkor legalább egy éjszakát hűtőben pihentetem, és másnap vágok bele a sütésbe. Másfél órát, letakarva sütöm, egy kevés vízzel felöntve, és utána már csak begyűjtöm az elismeréseket. A szaftos pácolt sertéskarajt burgonyakörettel tálalom.

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: Viki78, 20.9.2017

Kategória: Főételek, Húsételek, Sertéshús, Főétkezések, Ebéd

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

8 szeletsertéstarja
10-12 gerezdfokhagyma
2 dbvöröshagyma

Páchoz:

4 ev. kanálolaj
4 ev. kanálszójaszósz
10 ev. kanálpikáns ketchup
1 ev. kanálméz
1 ev. kanálőrölt pirospaprika (édes)
1 kv. kanálőrölt bors

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, zúzott fokhagymával jó alaposan mindkét felén bekenjük. A hússzeleteket olajjal kikent tepsibe tesszük.
  2. A hagymát nagyobb cikkekre vágjuk és megszórjuk vele a hússzeleteket.
  3. Egy nagyobb tálban elkészítjük a húspácot: a hozzávalókat a tálba tesszük és jó alaposan elkeverjük. A pácot rákanalazzuk a hagymával megszórt fokhagymás hősszeletekre, lefedjük és akár egy éjszakán át hűtőben pácoljuk (de akár el is kezdhetjük sütni). Sütés előtt 1,5 dl vízzel felöntjük.
  4. Ismét lefedjük, és kb. 90 percig sütjük 160-180 fokon. Burgonyás körettel tálaljuk. Jó étvágyat!

Forrás: Pečené, varené s Ivou

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás