TopReceptek.hu Húsételek Sertéshús Szaftos paprikás sertéscomb
Szaftos paprikás sertéscomb
Recept Szaftos paprikás sertéscomb
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Kuktában főzni élvezet, gyerekkoromban is mindig élvezettel néztem, ahogy a szelep sziszeg. Anyukám mindig óvatos volt, nehogy baleset történjen, de azt is elmondta, hogy a kukta nagy segítség a konyhában. A szaftos paprikás sertéscomb, amit legutóbb készítettem, ismét tökéletes lett! A hús puha, a szaft pedig felejthetetlenné teszi. A paprikás mártást liszttel elkevert habtejszínnel sűrítettem, a fogást pedig knédlivel tálaltam.

TopPetra TopPetra    ·   12.7.2018

Szaftos paprikás sertéscomb

Kuktában főzni élvezet, gyerekkoromban is mindig élvezettel néztem, ahogy a szelep sziszeg. Anyukám mindig óvatos volt, nehogy baleset történjen, de azt is elmondta, hogy a kukta nagy segítség a konyhában. A szaftos paprikás sertéscomb, amit legutóbb készítettem, ismét tökéletes lett! A hús puha, a szaft pedig felejthetetlenné teszi. A paprikás mártást liszttel elkevert habtejszínnel sűrítettem, a fogást pedig knédlivel tálaltam.

30 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Szükségünk lesz:

1 kg
sertéscomb
3 db
nagyobb vöröshagyma
1-2 ev. kanál
őrölt édes pirospaprika
1 db
húsleveskocka
250 ml
habtejszín
bors
olaj vagy sertészsír
finomliszt sűrítéshez
Recept elkészítése
Nyomtatás
30 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
  1. A húst megmossuk, majd kb. 3x3 cm-es kockákra vágjuk. A vöröshagymát felaprítjuk és egy kevés zsiradékon, kuktában megpirítjuk. Hozzáadjuk a húst és addig pirítjuk, amíg ki nem fehéredik.
  2. Megszórjuk a pirospaprikával, alaposan elkeverjük és egy kevés vízzel felöntjük. Vigyázzunk, nehogy a papirka megégjen!
  3. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a leveskockát. Lefedjük, majd amikor a kukta már sziszeg, 20-25 percig főzzük – ezalatt a hús megpuhul..
  4. Ezután a húst kivesszük, a mártást pedig tejszínnel elkevert liszttel sűrítjük. Egyet forralunk rajta, visszatesszük a húst, alaposan elkeverjük. Knédlivel tálaljuk.

Forrás: Pečené, varené s Ivou

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása