Szaftos pulyka pirospaprikásan, tésztával

Recept Szaftos pulyka pirospaprikásan, tésztával

Hozzáadta: TopPetra, 1.8.2021

Kategória: Pulykahús, Húsételek, Ebéd, Főétkezések

KÜLDÖTT KÉPEK

Nem árt néha eltérni a megszokott falatoktól és kísérletezni. Ez a finom „paprikás pulyka” is ennek az eredménye. Szerző: Danka

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 1.8.2021

Kategória: Pulykahús, Húsételek, Ebéd, Főétkezések

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

kb 1 kgpulykacomb
2 dbközepes vöröshagyma
4 gerezdfokhagyma
Szükség szerintolaj
2 ev. kanálőrölt pirospaprika
1 kv. kanálszárított kakukkfű
10 szemfeketebors
6 szemszegfűbors
2 dbbabérlevél
2 ev. kanálpaprikakrém (pl. Harissa)
250 mltejföl
2 ev. kanálbúzafinomliszt
Ízlés szerint citromlé
alaplé
só, őrölt feketebors

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A húst felkockázzuk, majd forró olajon minden oldalát hirtelen lepirítjuk. A húst másik edénybe tesszük. A fennmaradt pecsenyeléhez kevés olajat adunk, majd az apróra vágott hagymát megpirítjuk rajta. Hozzáadjuk a pirospaprikát, alaplével felöntjük, majd az aljáról „felkaparjuk” a pörzsanyagot.
  2. Ez a levet adjuk hozzá az edényben lévő húshoz, sózzuk, a szemes borsot és babérlevelet is hozzáadjuk.
  3. Felöntjük az alaplével (hogy ellepje a húst), majd lefedve 2-2.5 órát főzzük.
  4. A tejfölt a liszttel csomómentesre keverjük, ezzel sűrítjük, további fél órát főzzük, lefedve.
  5. Citrom levével, paprikakrémmel, őrölt borssal és sóval ízesíthetjük.
  6. Főtt tésztával tálaljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás