TopReceptek.hu Húsételek Pulykahús Szaftos pulyka pirospaprikásan, tésztával
Szaftos pulyka pirospaprikásan, tésztával
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra    ·   1.8.2021

Szaftos pulyka pirospaprikásan, tésztával

Nem árt néha eltérni a megszokott falatoktól és kísérletezni. Ez a finom „paprikás pulyka” is ennek az eredménye. Szerző: Danka

20 perc
Elkészítés
180 perc
Sütés/főzés

SZEZONÁLIS ÉTELEK

Alapanyagok
kb 1 kg
pulykacomb
2 db
közepes vöröshagyma
4 gerezd
fokhagyma
Szükség szerint
olaj
2 ev. kanál
őrölt pirospaprika
1 kv. kanál
szárított kakukkfű
10 szem
feketebors
6 szem
szegfűbors
2 db
babérlevél
2 ev. kanál
paprikakrém (pl. Harissa)
250 ml
tejföl
2 ev. kanál
búzafinomliszt
Ízlés szerint citromlé
alaplé
só, őrölt feketebors
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A húst felkockázzuk, majd forró olajon minden oldalát hirtelen lepirítjuk. A húst másik edénybe tesszük. A fennmaradt pecsenyeléhez kevés olajat adunk, majd az apróra vágott hagymát megpirítjuk rajta. Hozzáadjuk a pirospaprikát, alaplével felöntjük, majd az aljáról „felkaparjuk” a pörzsanyagot.
  2. Ez a levet adjuk hozzá az edényben lévő húshoz, sózzuk, a szemes borsot és babérlevelet is hozzáadjuk.
  3. Felöntjük az alaplével (hogy ellepje a húst), majd lefedve 2-2.5 órát főzzük.
  4. A tejfölt a liszttel csomómentesre keverjük, ezzel sűrítjük, további fél órát főzzük, lefedve.
  5. Citrom levével, paprikakrémmel, őrölt borssal és sóval ízesíthetjük.
  6. Főtt tésztával tálaljuk.

Videó kóstolók

Rövid videó kóstolók, ennek nem lehet ellenállni

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása

Legújabb receptek

Minden nap tipp ízletes fogásokra az egész családnak

Több recept