TopReceptek.hu Húsételek Pulykahús Szaftos pulyka pirospaprikásan, tésztával
Szaftos pulyka pirospaprikásan, tésztával
Recept Szaftos pulyka pirospaprikásan, tésztával
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Nem árt néha eltérni a megszokott falatoktól és kísérletezni. Ez a finom „paprikás pulyka” is ennek az eredménye. Szerző: Danka

TopPetra TopPetra    ·   1.8.2021

Szaftos pulyka pirospaprikásan, tésztával

Nem árt néha eltérni a megszokott falatoktól és kísérletezni. Ez a finom „paprikás pulyka” is ennek az eredménye. Szerző: Danka

20 perc
Elkészítés
180 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
kb 1 kg
pulykacomb
2 db
közepes vöröshagyma
4 gerezd
fokhagyma
Szükség szerint
olaj
2 ev. kanál
őrölt pirospaprika
1 kv. kanál
szárított kakukkfű
10 szem
feketebors
6 szem
szegfűbors
2 db
babérlevél
2 ev. kanál
paprikakrém (pl. Harissa)
250 ml
tejföl
2 ev. kanál
búzafinomliszt
Ízlés szerint citromlé
alaplé
só, őrölt feketebors
Recept elkészítése
Nyomtatás
20 perc
Elkészítés
180 perc
Sütés/főzés
  1. A húst felkockázzuk, majd forró olajon minden oldalát hirtelen lepirítjuk. A húst másik edénybe tesszük. A fennmaradt pecsenyeléhez kevés olajat adunk, majd az apróra vágott hagymát megpirítjuk rajta. Hozzáadjuk a pirospaprikát, alaplével felöntjük, majd az aljáról „felkaparjuk” a pörzsanyagot.
  2. Ez a levet adjuk hozzá az edényben lévő húshoz, sózzuk, a szemes borsot és babérlevelet is hozzáadjuk.
  3. Felöntjük az alaplével (hogy ellepje a húst), majd lefedve 2-2.5 órát főzzük.
  4. A tejfölt a liszttel csomómentesre keverjük, ezzel sűrítjük, további fél órát főzzük, lefedve.
  5. Citrom levével, paprikakrémmel, őrölt borssal és sóval ízesíthetjük.
  6. Főtt tésztával tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása