Szaftos pulykacsíkok
Ha gyors ebédet vagy vacsorát kell rittyenteni, akkor a szaftos pulykacsíkok egy nyerő ötlet. Ha már a pulykahúst csíkokra vágtuk és a vöröshagymát felkockáztuk, a többi gyerekjáték. A vöröshagymán kifehéredésig pirított pulykahúst fűszerezzük, puhára pároljuk, mustárral, ketchuppal és konzerv zöldségekkel ízesítjük. Tálalásnak legutóbb curry-vel ízesített rizst választottam. Szerző: Mineralka
KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
500 gpulykamell
2 db vöröshagyma
szükség szerint olaj
100 gkonzerv borsó
100 gkukorica konzerv
100 gtömlős sajt
1 ev. kanálmustár
1 ev. kanálketchup
1 kv. kanálsó
1 kv. kanálőrölt feketebors
1 kv. kanálőrölt pirospaprika
- A vöröshagymát felkockázzuk, kevés olajon megpirítjuk.
- A pulykahúst csíkokra vágjuk, hozzáadjuk a pirított hagymához, sózzuk, borsozzuk, pirospaprikával megszórjuk.
- A húst kifehéredésig pirítjuk, majd kevés vízzel felöntjük, hozzáadjuk a mustárt és a ketchupot. Lefedjük és kis lángon addig pároljuk, amíg a hús meg nem puhul.
- Amikor a hús már majdnem puha, hozzáadjuk a sajtot, a leszűrt borsót és a leszűrt kukoricát. Megkóstoljuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- Rizzsel tálaljuk.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS