Szaftos sertés barna sörön

A vörösbor tökéletes illik pörköltekhez, ragukhoz, de a barna sörrel is pompás ételeket lehet az asztalra varázsolni. A szaftos sertés szegy barna sörön laktató finomság, amit nemcsak a barna sör, hanem a hagyma, kömény és jó sok fokhagyma tesz még izgalmasabbá. A husit legalább 75 percig kell sütni, de a tökéletes végeredmény garantált. Knédlivel, savanyú káposztával szoktam tálalni, de zsemlegombóccal is nagyon laktató. Szerző: Libusa

Hozzáadta:, 21.2.2018
Kategória: Főételek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Szaftos sertés barna sörön

Hozzávalók

1 kgsertés szegy
1 lbarnasör
4 dbvöröshagyma
1 ev. kanálmajoránna
1 csipettengeri só
2 kv. kanálőrölt kömény
10 gerezdfokhagyma

Elkészítés menete

  1. A hagymát megtisztítjuk, felszeleteljük, tepsibe tesszük. A húst megmossuk, jó alaposan besózzuk.
  2. A húst rátesszük a hagymaágyra, őrölt köménnyel megszórjuk. A fokhagymát megtisztítjuk, késsel szétnyomjuk, majd ezt is rátesszük a húsra. Fél liter sörrel felöntjük – oldalról, hogy a hagymát, fokhagymát és a fűszereket ne mossuk le a húsról.
  3. 180-200 fokos sütőbe tesszük és legalább 75 percig sütjük. Sütés közben a maradék sörrel fel-felöntjük. Amikor a hús elkészült, kivesszük a sütőből, majoránnával megszórjuk, majd visszatesszük a már kikapcsolt sütőbe.
  4. Káposztával és knédlivel tálaljuk.