Szaftos sertés barna sörön
A vörösbor tökéletes illik pörköltekhez, ragukhoz, de a barna sörrel is pompás ételeket lehet az asztalra varázsolni. A szaftos sertés szegy barna sörön laktató finomság, amit nemcsak a barna sör, hanem a hagyma, kömény és jó sok fokhagyma tesz még izgalmasabbá. A husit legalább 75 percig kell sütni, de a tökéletes végeredmény garantált. Knédlivel, savanyú káposztával szoktam tálalni, de zsemlegombóccal is nagyon laktató. Szerző: Libusa
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 21.2.2018
Kategória: Húsételek, Sertéshús, Főétkezések, Ebéd
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
1 kgsertés szegy
1 lbarnasör
4 dbvöröshagyma
1 ev. kanálmajoránna
1 csipettengeri só
2 kv. kanálőrölt kömény
10 gerezdfokhagyma
- A hagymát megtisztítjuk, felszeleteljük, tepsibe tesszük. A húst megmossuk, jó alaposan besózzuk.
- A húst rátesszük a hagymaágyra, őrölt köménnyel megszórjuk. A fokhagymát megtisztítjuk, késsel szétnyomjuk, majd ezt is rátesszük a húsra. Fél liter sörrel felöntjük – oldalról, hogy a hagymát, fokhagymát és a fűszereket ne mossuk le a húsról.
- 180-200 fokos sütőbe tesszük és legalább 75 percig sütjük. Sütés közben a maradék sörrel fel-felöntjük. Amikor a hús elkészült, kivesszük a sütőből, majoránnával megszórjuk, majd visszatesszük a már kikapcsolt sütőbe.
- Káposztával és knédlivel tálaljuk.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Vepřový bůček na černém pivu.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Schweinebauch in Schwarzbier gegart an.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS