Szaftos sertéscsíkok ízes sült burgonyával

Húha, ennél a fogásnál nem tudom eldönteni, hogy a szaftos sertés a finomabb, vagy a sült burgonya! A husihoz csupán alap fűszereket használtam, és pár zöldséget, de így is tökéletes lett! A burgonyát pedig előfőztem, majd tartármártással és egyéb fűszerekkel elkevertem, majd készre sütöttem. Igazi ünnepi fogás! A család odavolt érte, és én sem vetettem meg. Szerző: Danka

Hozzáadta:, 7.7.2020
Kategória: Főételek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Szaftos sertéscsíkok ízes sült burgonyával

Hozzávalók

Hús:
kb. 750 gsertéscomb (csíkokra vágva)
1 dbközepes vöröshagyma (vékonyra szeletelve)
3 gerezdfokhagyma (vékonyra szeletelve)
kisebb póréhagyma (felkarikázva)
1 ev. kanálőrölt pirospaprika
1/2 kv. kanálőrölt feketebors
1 kv. kanál
olaj
víz
Burgonya:
600 gburgonya
2 ev. kanáltartármártás
1 ev. kanálolaj
1 kv. kanálőrölt pirospaprika
1/4 kv. kanálőrölt feketebors
1/2 kv. kanál

Elkészítés menete

  1. A csíkokra vágott húst serpenyőben, forró olajon megpirítjuk. Megszórjuk a pirospaprikával, hozzáadjuk a vöröshagymát, a sót és borsot, vízzel felöntjük és puhára pároljuk.
  2. Amikor a hús már majdnem megpuhult, hozzáadjuk a fokhagymát és a póréhagymát. Amikor a hús és a zöldségek is puhák, megnézzük, hogy a „lé” kellően sűrű-e. Ha hígnak tűnik, akkor egy kevés liszttel besűrítjük.
  3. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, negyedekre vágjuk. Edénybe tesszük, vízzel felöntjük, sózzuk, forrástól számított 10 percig főzzük. Leszűrjük.
  4. A tartármártást, olajat, paprikát, borsot és sót elkeverjük, rálocsoljuk a burgonyára. Elkeverjük, majd az előkészített burgonyát sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük és 170 fokon 40 percig sütjük.
  5. Nem marad más hátra, mint a tálalás.