TopReceptek.hu Húsételek Sertéshús Szaftos sertéscsíkok ízes sült burgonyával
Szaftos sertéscsíkok ízes sült burgonyával
Recept Szaftos sertéscsíkok ízes sült burgonyával
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Húha, ennél a fogásnál nem tudom eldönteni, hogy a szaftos sertés a finomabb, vagy a sült burgonya! A husihoz csupán alap fűszereket használtam, és pár zöldséget, de így is tökéletes lett! A burgonyát pedig előfőztem, majd tartármártással és egyéb fűszerekkel elkevertem, majd készre sütöttem. Igazi ünnepi fogás! A család odavolt érte, és én sem vetettem meg. Szerző: Danka

TopPetra TopPetra    ·   7.7.2020

Szaftos sertéscsíkok ízes sült burgonyával

Húha, ennél a fogásnál nem tudom eldönteni, hogy a szaftos sertés a finomabb, vagy a sült burgonya! A husihoz csupán alap fűszereket használtam, és pár zöldséget, de így is tökéletes lett! A burgonyát pedig előfőztem, majd tartármártással és egyéb fűszerekkel elkevertem, majd készre sütöttem. Igazi ünnepi fogás! A család odavolt érte, és én sem vetettem meg. Szerző: Danka

45 perc
Elkészítés
65 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Hús:

kb. 750 g
sertéscomb (csíkokra vágva)
1 db
közepes vöröshagyma (vékonyra szeletelve)
3 gerezd
fokhagyma (vékonyra szeletelve)
kisebb póréhagyma (felkarikázva)
1 ev. kanál
őrölt pirospaprika
1/2 kv. kanál
őrölt feketebors
1 kv. kanál
olaj
víz

Burgonya:

600 g
burgonya
2 ev. kanál
tartármártás
1 ev. kanál
olaj
1 kv. kanál
őrölt pirospaprika
1/4 kv. kanál
őrölt feketebors
1/2 kv. kanál
Recept elkészítése
Nyomtatás
45 perc
Elkészítés
65 perc
Sütés/főzés
  1. A csíkokra vágott húst serpenyőben, forró olajon megpirítjuk. Megszórjuk a pirospaprikával, hozzáadjuk a vöröshagymát, a sót és borsot, vízzel felöntjük és puhára pároljuk.
  2. Amikor a hús már majdnem megpuhult, hozzáadjuk a fokhagymát és a póréhagymát. Amikor a hús és a zöldségek is puhák, megnézzük, hogy a „lé” kellően sűrű-e. Ha hígnak tűnik, akkor egy kevés liszttel besűrítjük.
  3. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, negyedekre vágjuk. Edénybe tesszük, vízzel felöntjük, sózzuk, forrástól számított 10 percig főzzük. Leszűrjük.
  4. A tartármártást, olajat, paprikát, borsot és sót elkeverjük, rálocsoljuk a burgonyára. Elkeverjük, majd az előkészített burgonyát sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük és 170 fokon 40 percig sütjük.
  5. Nem marad más hátra, mint a tálalás.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása