TopReceptek.hu Húsételek Sertéshús Szaftos sertéshús tejszínes mártásban. Ha valaki megkóstolta, az utolsó morzsáig megeszi.
Szaftos sertéshús tejszínes mártásban. Ha valaki megkóstolta, az utolsó morzsáig megeszi.
Recept Szaftos sertéshús tejszínes mártásban. Ha valaki megkóstolta, az utolsó morzsáig megeszi.
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A receptet szüleimtől tanultam. Ünnepek alakalmával is került az asztalra, ha pedig a nagyszülőkhöz mentünk látogatóba, akkor is sokat készítették nekünk. Laktató fogás, igazán ízletes, amit akár ízlésünk szerint is feldobhatunk.

TopPetra TopPetra    ·   27.4.2023

Szaftos sertéshús tejszínes mártásban. Ha valaki megkóstolta, az utolsó morzsáig megeszi.

A receptet szüleimtől tanultam. Ünnepek alakalmával is került az asztalra, ha pedig a nagyszülőkhöz mentünk látogatóba, akkor is sokat készítették nekünk. Laktató fogás, igazán ízletes, amit akár ízlésünk szerint is feldobhatunk.

35 perc
Elkészítés
50 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
750 g
sertéshús (pl. lapocka)
3 db
sárgarépa
2 db
petrezselyemgyökér
1/4 db
zellergumó
1 db
vöröshagyma
1 db
babérlevél
1 db
citrom
250 ml
főzőtejszín
sűrítéshez
liszt
Recept elkészítése
Nyomtatás
35 perc
Elkészítés
50 perc
Sütés/főzés
  1. A sertéshúsz felszeleteljük, sózzuk és borsozzuk, szükség szerint kiklopfoljuk, forró olajon lepirítjuk.
  2. A vöröshagymát leporítjuk, hozzáadjuk a megtisztított és felszeletelt zöldségeket, majd ezzel együtt is porítjuk.
  3. Vízzel felöntjük, hozzáadjuk a babérlevelet, sózzuk, puhára pároljuk.
  4. Hozzáadjuk a húst, majd a puhára főzzük.
  5. A húst kivesszük, a levet leturmixoljuk, tejszínnel felöntjük, liszttel besűrítjük, a húst visszatesszük. Ismét felforraljuk, majd ízlés szerint citromlével ízesítjük. Kóstoljuk, sózzuk, borsozzuk, esetleg cukorral is ízesíthetjük.
  6. Tésztával vagy egyéb körettel tálaljuk. Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása