Szaftos sertéskaraj borsóval és burgonyapürével
A szaftos sertéskaraj borsóval és burgonyapürével nekem a középiskolás menzát juttatja eszembe, és mindig mosolyogva gondolok vissza erre az időszakra. Én nagyon szeretem ezt a fogást, és mindig más zöldséget használok: borsót, kukoricát, babot, mikor mi van otthon. Az elkészítése végtelenül egyszerű, és nem is annyira időigényes. Ha már lepirult a hús, akkor vízzel felöntöm, és amíg fő és puhul, neki is láthatok a burgonyapürének vagy a rizsnek. Én a szószt liszttel szoktam sűríteni.
KÜLDÖTT KÉPEK
ALAPANYAGOK
6 szeletsertéskaraj
2 fejvöröshagyma
olaj
só, bors, édes őrölt pirospaprika
víz
borsó (friss vagy fagyasztott)
liszt
- A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, pirospaprikával megszórjuk.
- Az apróra vágott hagymát olajon megpirítjuk, majd ezen pirítjuk meg a hússzeleteket.
- Vízzel felöntjük, puhára pároljuk. Hozzáadjuk a borsót és pár percig még főzzük (amíg a borsó meg nem puhul).
- A szószt liszttel kellő sűrűségűre sűrítjük. Vigyázzunk, hogy a szószban elkevert liszt csomómentes legyen.
- Burgonyapürével vagy rizzsel tálaljuk.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS