Szaftos sertéskaraj borsóval és burgonyapürével

Recept Szaftos sertéskaraj borsóval és burgonyapürével

Hozzáadta: Alexa96, 27.6.2017

Kategória: Főételek, Húsételek, Sertéshús, Főétkezések, Ebéd

KÜLDÖTT KÉPEK

A szaftos sertéskaraj borsóval és burgonyapürével nekem a középiskolás menzát juttatja eszembe, és mindig mosolyogva gondolok vissza erre az időszakra. Én nagyon szeretem ezt a fogást, és mindig más zöldséget használok: borsót, kukoricát, babot, mikor mi van otthon. Az elkészítése végtelenül egyszerű, és nem is annyira időigényes. Ha már lepirult a hús, akkor vízzel felöntöm, és amíg fő és puhul, neki is láthatok a burgonyapürének vagy a rizsnek. Én a szószt liszttel szoktam sűríteni.

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: Alexa96, 27.6.2017

Kategória: Főételek, Húsételek, Sertéshús, Főétkezések, Ebéd

ALAPANYAGOK

6 szeletsertéskaraj
2 fejvöröshagyma
olaj
só, bors, édes őrölt pirospaprika
víz
borsó (friss vagy fagyasztott)
liszt

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, pirospaprikával megszórjuk.
  2. Az apróra vágott hagymát olajon megpirítjuk, majd ezen pirítjuk meg a hússzeleteket.
  3. Vízzel felöntjük, puhára pároljuk. Hozzáadjuk a borsót és pár percig még főzzük (amíg a borsó meg nem puhul).
  4. A szószt liszttel kellő sűrűségűre sűrítjük. Vigyázzunk, hogy a szószban elkevert liszt csomómentes legyen.
  5. Burgonyapürével vagy rizzsel tálaljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás