Szaftos sertéskaraj borsóval és burgonyapürével

A szaftos sertéskaraj borsóval és burgonyapürével nekem a középiskolás menzát juttatja eszembe, és mindig mosolyogva gondolok vissza erre az időszakra. Én nagyon szeretem ezt a fogást, és mindig más zöldséget használok: borsót, kukoricát, babot, mikor mi van otthon. Az elkészítése végtelenül egyszerű, és nem is annyira időigényes. Ha már lepirult a hús, akkor vízzel felöntöm, és amíg fő és puhul, neki is láthatok a burgonyapürének vagy a rizsnek. Én a szószt liszttel szoktam sűríteni.

Hozzáadta:, 27.6.2017
Kategória: Főételek
Recept Szaftos sertéskaraj borsóval és burgonyapürével

Hozzávalók

6 szeletsertéskaraj
2 fejvöröshagyma
olaj
só, bors, édes őrölt pirospaprika
víz
borsó (friss vagy fagyasztott)
liszt

Elkészítés menete

  1. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, pirospaprikával megszórjuk.Tipp: TOP 13 ellenállhatatlan kuglóf recept, amivel mindenkit levesz a lábáról
  2. Az apróra vágott hagymát olajon megpirítjuk, majd ezen pirítjuk meg a hússzeleteket.
  3. Vízzel felöntjük, puhára pároljuk. Hozzáadjuk a borsót és pár percig még főzzük (amíg a borsó meg nem puhul).Tipp: Sós torta lépésről lépésre, fotókkal
  4. A szószt liszttel kellő sűrűségűre sűrítjük. Vigyázzunk, hogy a szószban elkevert liszt csomómentes legyen.
  5. Burgonyapürével vagy rizzsel tálaljuk.Tipp: 14 inspiráló húsvéti fogás - a legjobbak legjobbjai