TopReceptek.hu Húsételek Sertéshús Szaftos sertéskocka knédlivel
Szaftos sertéskocka knédlivel
Recept Szaftos sertéskocka knédlivel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Jó kis főétel! A husi puha, a mártás fűszeres és sűrű, a knédli pedig a tökéletes köret szerintem ehhez a finomsághoz! Az elkészítése függ a hisutól is, akkor jó, amikor már teljesen puha, ehhez pedig azért párolni kell, nem is keveset. Ha kuktával dolgozunk, akkor ez a folyamat eléggé felgyorsítható. Mi nagyon szeretjük, néha csak a szaftot és knédlit eszem, a husit meghagyom a család többi tagjának.

TopPetra TopPetra    ·   11.9.2020

Szaftos sertéskocka knédlivel

Jó kis főétel! A husi puha, a mártás fűszeres és sűrű, a knédli pedig a tökéletes köret szerintem ehhez a finomsághoz! Az elkészítése függ a hisutól is, akkor jó, amikor már teljesen puha, ehhez pedig azért párolni kell, nem is keveset. Ha kuktával dolgozunk, akkor ez a folyamat eléggé felgyorsítható. Mi nagyon szeretjük, néha csak a szaftot és knédlit eszem, a husit meghagyom a család többi tagjának.

50 perc
Elkészítés
90 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Szükségünk lesz:

600 g
sertéslapocka
2 db
közepes vöröshagyma
2 ev. kanál
zsír
3 ev. kanál
édes pirospaprika
3 ev. kanál
finomliszt
200 ml
30%-os főzőtejszín
300 ml
tej
szükség szerint liszt
ízlés szerint só és bors
Recept elkészítése
Nyomtatás
50 perc
Elkészítés
90 perc
Sütés/főzés
  1. A vöröshagymát apróra vágjuk, zsíron üvegesre pirítjuk.
  2. Hozzáadjuk a kockára vágott sertéslapockát. Kifehéredésig pirítjuk, majd amikor már egy kevés levet engedett, pirospaprikával fűszerezzük. Szépen elkeverjük, hogy a paprika mindenhol bevonja a húskockákat.
  3. 1-2 dl vízzel felöntjük, sózzuk és borsozzuk, a húst puhára pároljuk. Közben ránézünk, és ha kell, a vizet pótoljuk, akár többet is adhatunk hozzá.
  4. Amikor a husi már puha, a húst kiszedjük, a fennmaradt levet pedig besűrítjük. Ehhez tejben a lisztet csomómentesre keverjük, és hozzáadjuk a léhez. Ezután kerül bele a főzőtejszín. Kb. 15 percig főzzük, kis lángon, szükség szerint ízesítjük, sóval és borssal.
  5. A mártást leturmixoljuk, átszűrjük. A húst a mártással és knédlivel tálaljuk.

Forrás: Vaření s Tomem

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása