Szaftos sertéskocka knédlivel

Jó kis főétel! A husi puha, a mártás fűszeres és sűrű, a knédli pedig a tökéletes köret szerintem ehhez a finomsághoz! Az elkészítése függ a hisutól is, akkor jó, amikor már teljesen puha, ehhez pedig azért párolni kell, nem is keveset. Ha kuktával dolgozunk, akkor ez a folyamat eléggé felgyorsítható. Mi nagyon szeretjük, néha csak a szaftot és knédlit eszem, a husit meghagyom a család többi tagjának.

Hozzáadta:, 11.9.2020
Kategória: Főételek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Szaftos sertéskocka knédlivel

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
600 gsertéslapocka
2 dbközepes vöröshagyma
2 ev. kanálzsír
3 ev. kanálédes pirospaprika
3 ev. kanálfinomliszt
200 ml30%-os főzőtejszín
300 mltej
szükség szerint liszt
ízlés szerint só és bors

Elkészítés menete

  1. A vöröshagymát apróra vágjuk, zsíron üvegesre pirítjuk.
  2. Hozzáadjuk a kockára vágott sertéslapockát. Kifehéredésig pirítjuk, majd amikor már egy kevés levet engedett, pirospaprikával fűszerezzük. Szépen elkeverjük, hogy a paprika mindenhol bevonja a húskockákat.
  3. 1-2 dl vízzel felöntjük, sózzuk és borsozzuk, a húst puhára pároljuk. Közben ránézünk, és ha kell, a vizet pótoljuk, akár többet is adhatunk hozzá.
  4. Amikor a husi már puha, a húst kiszedjük, a fennmaradt levet pedig besűrítjük. Ehhez tejben a lisztet csomómentesre keverjük, és hozzáadjuk a léhez. Ezután kerül bele a főzőtejszín. Kb. 15 percig főzzük, kis lángon, szükség szerint ízesítjük, sóval és borssal.
  5. A mártást leturmixoljuk, átszűrjük. A húst a mártással és knédlivel tálaljuk.

Forrás: Vaření s Tomem