Szaftos sertéskocka knédlivel
Jó kis főétel! A husi puha, a mártás fűszeres és sűrű, a knédli pedig a tökéletes köret szerintem ehhez a finomsághoz! Az elkészítése függ a hisutól is, akkor jó, amikor már teljesen puha, ehhez pedig azért párolni kell, nem is keveset. Ha kuktával dolgozunk, akkor ez a folyamat eléggé felgyorsítható. Mi nagyon szeretjük, néha csak a szaftot és knédlit eszem, a husit meghagyom a család többi tagjának.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 11.9.2020
Kategória: Húsételek, Sertéshús, Főétkezések, Ebéd
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Szükségünk lesz:
600 gsertéslapocka
2 dbközepes vöröshagyma
2 ev. kanálzsír
3 ev. kanálédes pirospaprika
3 ev. kanálfinomliszt
200 ml30%-os főzőtejszín
300 mltej
szükség szerint liszt
ízlés szerint só és bors
- A vöröshagymát apróra vágjuk, zsíron üvegesre pirítjuk.
- Hozzáadjuk a kockára vágott sertéslapockát. Kifehéredésig pirítjuk, majd amikor már egy kevés levet engedett, pirospaprikával fűszerezzük. Szépen elkeverjük, hogy a paprika mindenhol bevonja a húskockákat.
- 1-2 dl vízzel felöntjük, sózzuk és borsozzuk, a húst puhára pároljuk. Közben ránézünk, és ha kell, a vizet pótoljuk, akár többet is adhatunk hozzá.
- Amikor a husi már puha, a húst kiszedjük, a fennmaradt levet pedig besűrítjük. Ehhez tejben a lisztet csomómentesre keverjük, és hozzáadjuk a léhez. Ezután kerül bele a főzőtejszín. Kb. 15 percig főzzük, kis lángon, szükség szerint ízesítjük, sóval és borssal.
- A mártást leturmixoljuk, átszűrjük. A húst a mártással és knédlivel tálaljuk.
Forrás: Vaření s Tomem
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Vepřové kostky na paprice.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Bravčové kocky na paprike.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS