Szaftos sertésszelet

A fiúk összevesztek azon, hogy ki kapja meg az első szaftos sertésszeletet. Pedig főztem eleget, mindenkinek jutott legalább két szelet, ha nem több. Ennek magamban nagyon örültem, mert ez azt jelenti, hogy tökéletesen eltaláltam az ízlésüket. Ez a fogás nagyon egyszerű, nincs benne semmi felesleges cicoma, trükk, csupán a megszokott, jól bevált recept. A puha, szaftos húst főtt rizzsel tálaltam. Szerző: Danka

Hozzáadta:, 21.5.2018
Kategória: Főételek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Szaftos sertésszelet

Hozzávalók

800 gszeletelt sertéshús (comb, karaj, tajra…)
1 dbvöröshagyma (közepes)
100 gfüstölt szalonna
kb. 600 mlalaplé
4 dbnagyobb csemegeuborka
zsír, víz, búzafinomliszt
só, őrölt feketebors, szójaszósz

Elkészítés menete

  1. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk és borsozzuk, finomlisztbe beleforgatjuk. Zsíron hirtelen mindkét oldalát megpirítjuk, majd kuktába tesszük.
  2. A serpenyőt, amiben a húst sütöttük, nem mossuk el, hanem megpirítjuk rajta az apróra kockázott hagymát, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott szalonnát. Amikor már a szalonna is szépen megpirult, felöntjük az alaplével, elkeverjük, majd ráöntjük a hússzeletekre.
  3. Az alaplének el kell lepnie a hússzeleteket, ha szükséges, akkor vízzel felöntjük. Sózzuk és borsozzuk, szójaszósszal is ízesítjük, lefedjük és 45 perc alatt készre főzzük.
  4. A húst kivesszük, a levéhez hozzáadjuk a vékonyra szeletelt uborkát, hideg rántással sűrítjük.
  5. Még 10 percig főzzük, megkóstoljuk, ízesítjük, visszatesszük a hússzeleteket és tálaljuk.