Szaftos sertéstarja
Igazi pompás főétel, amit szinte végtelen módon el lehet készíteni. A szaftos sertéstarjához most póréhagymát és csiperkét választottam zöldséges alapnak, amit pedig kecsap, majonéz és worchester szósz keverékével locsoltam meg. Természetesen a hússzeleteket jó alaposan kiklopfoltam, sóval, borssal, és csípős sertés fűszerkeverékkel ízesítettem. A hússzeleteket akár be is pácolhatjuk, de mivel nem volt erre időm, ezt a lépést kihagytam. A szaftos sertéstarját finom burgonyapürével tálaltam.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: Viki78, 5.8.2017
Kategória: Húsételek, Sertéshús, Főétkezések, Ebéd
ALAPANYAGOK
Szükségünk lesz:
4 szeletsertéstarja
1/2 db póréhagyma
2 ev. kanálmajonéz
2 ev. kanálkecsap
1 ev. kanálworchester szósz
8 dbkisebb csiperkegomba
só
bors
kedvenc fűszerkeverékünk (4 borsos, csípős, Country…)
Köret:
burgonyapüré
- A sertéstarját kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, fűszerkeverékkel fűszerezzük.
- A tepsi alját felkarikázott póréhagymával kibéleljük, rátesszük a fűszeres hússzeleteket.
- A gombát felszeleteljük, megszórjuk vele a húst.
- A majonézt, kecsapot és worchester szószt elkeverjük, egy kis olajat is adhatunk hozzá, meglocsoljuk vele a zöldséges hússzeleteket.
- Lefedjük, és 180 fokon addig sütjük, amíg a hús meg nem puhul.
Forrás: Vaření s Tomem
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS