A szafaládé sokakban kétes eredetű étel, de szerencsére már minőségi áruhoz is hozzá lehet jutni. Természetesen megvannak a jól bevált receptek, de érdemes néha próbálkozni. Az egyik ilyen próbálkozás végeredménye a szaftos sörös szafaládé tepsiben. Aki csípősen szereti, az a hagymás-fokhagymás alaphoz bátran adhat csípős paprikát, vagy akár a ketchup is lehet kifejezetten erős vagy pikáns. Meleg, frissen készült kenyérrel verhetetlen! Szerző. Danka
A 6 db nagyobb szafaládét (lehetőleg minőség, marhahúsos, 65% hústartalommal) hosszában félbevágjuk, a felszínét bevagdossuk.
A vöröshagymát és a fokhagymát felszeleteljük, a többi hozzávalót előkészítjük. Világos sört használtam, de ha barna sörünk van, az is megfelel, csak ebben az esetben a méz már nem szükséges.
A hagymát és fokhagymát egy tepsi aljára tesszük. Akár csípős paprikát is adhatunk hozzá (vagy chillit). Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fűszerpaprikával, rátesszük a szafaládét, felöntjük a a mézzel elkevert sörrel, lefedjük.
180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 20 percig sütjük.
A fedőt eltávolítjuk, rátesszük a ketchupot (esetleg csípős szószt), elkeverjük, majd további 15 percig sütjük.