TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Szaftos sörös szafaládé tepsiben
Szaftos sörös szafaládé tepsiben
Recept Szaftos sörös szafaládé tepsiben
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A szafaládé sokakban kétes eredetű étel, de szerencsére már minőségi áruhoz is hozzá lehet jutni. Természetesen megvannak a jól bevált receptek, de érdemes néha próbálkozni. Az egyik ilyen próbálkozás végeredménye a szaftos sörös szafaládé tepsiben. Aki csípősen szereti, az a hagymás-fokhagymás alaphoz bátran adhat csípős paprikát, vagy akár a ketchup is lehet kifejezetten erős vagy pikáns. Meleg, frissen készült kenyérrel verhetetlen! Szerző. Danka

TopPetra TopPetra    ·   10.10.2018

Szaftos sörös szafaládé tepsiben

A szafaládé sokakban kétes eredetű étel, de szerencsére már minőségi áruhoz is hozzá lehet jutni. Természetesen megvannak a jól bevált receptek, de érdemes néha próbálkozni. Az egyik ilyen próbálkozás végeredménye a szaftos sörös szafaládé tepsiben. Aki csípősen szereti, az a hagymás-fokhagymás alaphoz bátran adhat csípős paprikát, vagy akár a ketchup is lehet kifejezetten erős vagy pikáns. Meleg, frissen készült kenyérrel verhetetlen! Szerző. Danka

20 perc
Elkészítés
35 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
6 db
szafaládé
2 db
vöröshagyma
6 gerezd
fokhagyma
500 ml
sör
1 ev. kanál
méz
8 ev. kanál
ketchup
só, bors, fűszerpaprika
Recept elkészítése
Nyomtatás
20 perc
Elkészítés
35 perc
Sütés/főzés
  1. A 6 db nagyobb szafaládét (lehetőleg minőség, marhahúsos, 65% hústartalommal) hosszában félbevágjuk, a felszínét bevagdossuk.
  2. A vöröshagymát és a fokhagymát felszeleteljük, a többi hozzávalót előkészítjük. Világos sört használtam, de ha barna sörünk van, az is megfelel, csak ebben az esetben a méz már nem szükséges.
  3. A hagymát és fokhagymát egy tepsi aljára tesszük. Akár csípős paprikát is adhatunk hozzá (vagy chillit). Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fűszerpaprikával, rátesszük a szafaládét, felöntjük a a mézzel elkevert sörrel, lefedjük.
  4. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 20 percig sütjük.
  5. A fedőt eltávolítjuk, rátesszük a ketchupot (esetleg csípős szószt), elkeverjük, majd további 15 percig sütjük.
  6. Friss kenyérrel tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása