Szalagos fánk

Hozzáadta: Viki78, 31.1.2017
Kategória: Édes főételek, Fánkok, Hús nélkül, Főétkezések, Ebéd
KÜLDÖTT KÉPEK
A farsangi időszak egyik kihagyhatatlan édessége a fánk, és ezek közül is a kedvencem a szalagos fánk. Azért is szeretem őket, mert a tetejét lekvárral nem mindig díszítem, így dobozban is tárolhatom, vagy vihetem magammal a munkahelyre délutáni energiaforrásnak. Ha pedig otthon vagyok, akkor porcukorral meghintem és kedvenc lekvárommal töltöm/díszítem. Ha sietek, akkor egy kanállal rakok rá, ha van időm, akkor a lekvárt tortazsákba kanalazom és jó alaposan megtöltöm őket.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: Viki78, 31.1.2017
Kategória: Édes főételek, Fánkok, Hús nélkül, Főétkezések, Ebéd
ALAPANYAGOK
250 mltej
2 dbtojás sárgája
2 ev. kanálolaj
1 kv. kanálsó
3 ev. kanálporcukor
100 grétesliszt
350 gbúzafinomliszt
3 ev. kanálrum
csipet citromhéj
1 csomagvaníliacukor
1/2 kockaélesztő
olaj a sütéshez
Továbbá szükségünk lesz:
lekvár díszítéshez és töltéshez
porcukor szóráshoz
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Děravé koblihy.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Krapfen mit Hohlraum zum Füllen an.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS