Szalámis falatkák 5 perc alatt

Egyszerűen imádom ezt a receptet, szinte mindig készítem, ha vendégek érkeznek. A szalámis falatkák tényleg nagyon gyorsan elkészülnek, ma megvan hozzá minden hozzávaló. Talán a legnagyobb macerát a fóliázás igényli, de egy kis ügyességgel ez is rutinná válik. A szalámiba kerülő túrót még fűszerezni se szoktam, mert mindig kellően sós, fűszeres és csípős felvágottat használok. Természetes a szalámi kiválasztása ízlés dolga, és a töltelék is bátran fűszerezhető.

Hozzáadta:, 26.12.2016
Kategória: 15 perces receptek, Előételek, falatkák, Sósak, Sósak
Recept Szalámis falatkák 5 perc alatt

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
500 gtúró
300 gszeletelt szalámi
1 dbpaprika (zöld)

Elkészítés menete

  1. Először előkészítjük a háztartási fóliát, majd egy nagyobb darabot levágunk belőle és az asztalra/konyhapultra tesszük. A fóliára rákanalazzuk a túrót, letakarjuk egy réteg fóliával, majd egy sodrófával henger téglalap alakúra nyújtjuk.
  2. Az egyik réteg fóliát levesszük a túróról, rátesszük a vékony szelet szalámit. Ezután átfordítjuk egy fóliára, a túrós feléről levesszük a fóliát, megpakoljuk a vékonyra vágott paprikával, végül az egészet óvatosan felcsavarjuk.
  3. A szalámis tekercset éles késsel felszeleteljük. Minden egyes vágás után a kést megtöröljük. Én a szeleteket egy ropogós sajtos kekszre szoktam tenni, és azzal tálalom. Jó étvágyat!

Forrás: Vk