TopReceptek.hu 15 perces receptek Sósak Szalámis falatkák 5 perc alatt
Szalámis falatkák 5 perc alatt
Recept Szalámis falatkák 5 perc alatt
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   26.12.2016

Szalámis falatkák 5 perc alatt

Egyszerűen imádom ezt a receptet, szinte mindig készítem, ha vendégek érkeznek. A szalámis falatkák tényleg nagyon gyorsan elkészülnek, ma megvan hozzá minden hozzávaló. Talán a legnagyobb macerát a fóliázás igényli, de egy kis ügyességgel ez is rutinná válik. A szalámiba kerülő túrót még fűszerezni se szoktam, mert mindig kellően sós, fűszeres és csípős felvágottat használok. Természetes a szalámi kiválasztása ízlés dolga, és a töltelék is bátran fűszerezhető.

Alapanyagok

Szükségünk lesz:

500 g
túró
300 g
szeletelt szalámi
1 db
paprika (zöld)
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Először előkészítjük a háztartási fóliát, majd egy nagyobb darabot levágunk belőle és az asztalra/konyhapultra tesszük. A fóliára rákanalazzuk a túrót, letakarjuk egy réteg fóliával, majd egy sodrófával henger téglalap alakúra nyújtjuk.
  2. Az egyik réteg fóliát levesszük a túróról, rátesszük a vékony szelet szalámit. Ezután átfordítjuk egy fóliára, a túrós feléről levesszük a fóliát, megpakoljuk a vékonyra vágott paprikával, végül az egészet óvatosan felcsavarjuk.
  3. A szalámis tekercset éles késsel felszeleteljük. Minden egyes vágás után a kést megtöröljük. Én a szeleteket egy ropogós sajtos kekszre szoktam tenni, és azzal tálalom. Jó étvágyat!

Forrás: Vk

Hozzászólás a recepthez
Gege    ·   30.10.2021   ·   Válasz   ·  

Hú, ez nagyon jó ötlet! Köszönöm a receptet! Meg fogom csinálni.

Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása