Szalámis falatkák 5 perc alatt

Recept Szalámis falatkák 5 perc alatt
KÜLDÖTT KÉPEK

Egyszerűen imádom ezt a receptet, szinte mindig készítem, ha vendégek érkeznek. A szalámis falatkák tényleg nagyon gyorsan elkészülnek, ma megvan hozzá minden hozzávaló. Talán a legnagyobb macerát a fóliázás igényli, de egy kis ügyességgel ez is rutinná válik. A szalámiba kerülő túrót még fűszerezni se szoktam, mert mindig kellően sós, fűszeres és csípős felvágottat használok. Természetes a szalámi kiválasztása ízlés dolga, és a töltelék is bátran fűszerezhető.

KÜLDÖTT KÉPEK

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

500 gtúró
300 gszeletelt szalámi
1 dbpaprika (zöld)

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Először előkészítjük a háztartási fóliát, majd egy nagyobb darabot levágunk belőle és az asztalra/konyhapultra tesszük. A fóliára rákanalazzuk a túrót, letakarjuk egy réteg fóliával, majd egy sodrófával henger téglalap alakúra nyújtjuk.
  2. Az egyik réteg fóliát levesszük a túróról, rátesszük a vékony szelet szalámit. Ezután átfordítjuk egy fóliára, a túrós feléről levesszük a fóliát, megpakoljuk a vékonyra vágott paprikával, végül az egészet óvatosan felcsavarjuk.
  3. A szalámis tekercset éles késsel felszeleteljük. Minden egyes vágás után a kést megtöröljük. Én a szeleteket egy ropogós sajtos kekszre szoktam tenni, és azzal tálalom. Jó étvágyat!

Forrás: Vk

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
30.10.2021, Gege válasz00

Hú, ez nagyon jó ötlet! Köszönöm a receptet! Meg fogom csinálni.

Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás