Szalámis-sajtos spagetti

Emlékszem, mikor gyerek voltam, odavoltunk a spagettiért. Mikor anyukám nem volt otthon és megkívántuk, akkor a tésztát megfőztem, és simán ketchappal meglocsoltuk és sajttal megszórtuk. Már ez a kevés hozzávaló is elég volt ahhoz, hogy jól érezzük magunkat, és boldogan falatoztuk. Persze a szószt lehet még fokozni, készíthetünk egyszerűbb, de akár gazdagabb, komolyabb szószt is. Valahol a kettő közt húzódik a szalámis-sajtos spagetti, és szerencsére a család is nagyon élvezi, akárhányszor készítem el. Szinte örök kedvenc. Szerző: Triniti

Hozzáadta:admin, 13.6.2018
Kategória: Főételek, Tészták
Szalámis-sajtos spagetti

Hozzávalók

1 csomagspagetti
50 golaj
1 dbvöröshagyma
250 gszalámi
100 greszelt sajt
ízlés szerint só, bors
ketchap
paradicsompüré

Elkészítés menete

  1. A tésztát enyhén sós vízben megfőzzük. Adhatunk hozzá egy kevés olajat is, hogy a tészta ne tapadjon össze.
  2. Az olajat felhevítjük, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát és megpirítjuk. Ezután rászórjuk az apróra vágott szalámit, sózzuk és borsozzuk, majd hozzáadjuk a ketchapot és a paradicsompürét.
  3. A főtt tésztát hozzáadjuk a paradicsomos-szalámis szószhoz. Ha szükséges, akkor adhatunk még hozzá paradicsompürét és ketchapot is.
  4. Tányérra szedjük, reszelt sajttal megszórjuk.