Szalámival és sajttal töltött kenyér

Ha gyors fogásra vágyunk és van otthon egy egész kenyér, akkor a szalámival és sajttal töltött kenyér egy remek választás. A szépen bevagdosott, mindenféle finomsággal megtöltött kenyeret csak betesszük a sütőbe, a sütő pedig elvégzi a dolgát. Mivel a családom nagyon szereti a fokhagymát, ezért nem volt kérdéses, hogy ezt is pelecsempészem, de ez elhagyható. Jó sok sajttal töltöttem meg, na meg az elmaradhatatlan szalámival, de készítettem már kolbásszal, füstölt sonkával és szalonnával is. Fantasztikus előétel és vendégváró, mártogatóssal pedig verhetetlen.

Hozzáadta:Babu27, 1.2.2017
Kategória: Előételek, Főételek, Szilveszter és Újév
Szalámival és sajttal töltött kenyér

Hozzávalók

kenyér
vaj
metélőhagyma
fokhagyma
sajt
szalámi

Elkészítés menete

  1. A kenyeret egy kenyérvágó késsel kb. a 2/3-ig kockásan vagy rácsosan bevagdossuk. Ügyeljünk arra, hogy ne vágjuk teljesen el a kenyeret, mert széteshet.
  2. A kenyeret egy sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, majd a vágások mentén megtöltjük a sajtszeletekkel, szalámival, esetleg sonkával, vagy bármilyen jóval, ami otthon található.
  3. Én még mielőtt elkezdtem beletenni a sajtot és a szalámit, a vajat zúzott fokhagymával és aprított metélőhagymával kikevertem, és ezt raktam a kis rácsok közé.
  4. Az így elkészített kenyeret 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük és megsütjük. Miután megsült és kicsit kihűlt, már téphetjük is le a kis kockákat, és kanalazhatjuk ki a tölteléket.
  5. Ha szeretnénk, akár mártogatóst is készíthetünk hozzá. Jó étvágyat!