TopReceptek.hu Húsételek Csirkehús Szalonnába csomagolt csirkecomb tört burgonyával
Szalonnába csomagolt csirkecomb tört burgonyával
Recept Szalonnába csomagolt csirkecomb tört burgonyával
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Az egyik kedvenc csirkés receptem. Az elkészítése nem vesz igénybe túl sok időt, a végeredmény pedig magért beszél. A pácolt csirkecombokat szalonnába csomagoljuk, a fűszerek mellett pedig a szalonna, az alaplé és a szójaszósz is kiváló ízt kölcsönöz a fogásnak. A mártást, amiben a hús sült, a végén világos rántással sűrítettem, a szalonnába csomagolt csirkecombokat pedig tört burgonyával tálaltam. Szerző: Danka

TopPetra TopPetra    ·   20.6.2018

Szalonnába csomagolt csirkecomb tört burgonyával

Az egyik kedvenc csirkés receptem. Az elkészítése nem vesz igénybe túl sok időt, a végeredmény pedig magért beszél. A pácolt csirkecombokat szalonnába csomagoljuk, a fűszerek mellett pedig a szalonna, az alaplé és a szójaszósz is kiváló ízt kölcsönöz a fogásnak. A mártást, amiben a hús sült, a végén világos rántással sűrítettem, a szalonnába csomagolt csirkecombokat pedig tört burgonyával tálaltam. Szerző: Danka

40 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
4 db
csirkecomb filé
150 g
szalonna szeletelve
200 ml
alaplé
1 ev. kanál
szójaszósz
grill fűszerkeverék
olaj
világos rántás (zsíron enyhén megpirított liszt)

Szükségünk lesz még:

tört burgonya
Recept elkészítése
Nyomtatás
40 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
  1. A hússzeleteket megtisztítjuk, mindkét oldalát sózzuk és fűszerezzük. Olajjal meglocsoljuk, majd sütőtálba tesszük (kerámia sütőtálat használtam).
  2. A hússzeleteket lefedjük fóliával lefedjük, majd legalább másnapig hűtőben pihentetjük. Másnap a húsokat kivesszük a tálból, kisebbre vágjuk, majd az egyes adagokat szalonnába csomagoljuk. Én az egyes filézett, pácolt combfiléket 4 kisebb részre vágtam.
  3. A szalonnába csomagolt falatkákat visszatesszük a sütőtálba, a szójaszósszal ízesített alaplével felöntjük, lefedjük és 180 fokon 30 percig sütjük.
  4. Ezután a fedelet eltávolítjuk, a húsokat kivesszük, a mártást világos rántással sűrítjük, visszatesszük a húsokat, majd fedő nélkül visszatesszük a sütőbe és addig sütjük, amíg el nem kezd pirulni.
  5. Tört burgonyával tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása