Szalonnába csomagolt csirkecomb tört burgonyával

Az egyik kedvenc csirkés receptem. Az elkészítése nem vesz igénybe túl sok időt, a végeredmény pedig magért beszél. A pácolt csirkecombokat szalonnába csomagoljuk, a fűszerek mellett pedig a szalonna, az alaplé és a szójaszósz is kiváló ízt kölcsönöz a fogásnak. A mártást, amiben a hús sült, a végén világos rántással sűrítettem, a szalonnába csomagolt csirkecombokat pedig tört burgonyával tálaltam. Szerző: Danka

Hozzáadta:, 20.6.2018
Kategória: Főételek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Szalonnába csomagolt csirkecomb tört burgonyával

Hozzávalók

4 dbcsirkecomb filé
150 gszalonna szeletelve
200 mlalaplé
1 ev. kanálszójaszósz
grill fűszerkeverék
olaj
világos rántás (zsíron enyhén megpirított liszt)
Szükségünk lesz még:
tört burgonya

Elkészítés menete

  1. A hússzeleteket megtisztítjuk, mindkét oldalát sózzuk és fűszerezzük. Olajjal meglocsoljuk, majd sütőtálba tesszük (kerámia sütőtálat használtam).
  2. A hússzeleteket lefedjük fóliával lefedjük, majd legalább másnapig hűtőben pihentetjük. Másnap a húsokat kivesszük a tálból, kisebbre vágjuk, majd az egyes adagokat szalonnába csomagoljuk. Én az egyes filézett, pácolt combfiléket 4 kisebb részre vágtam.
  3. A szalonnába csomagolt falatkákat visszatesszük a sütőtálba, a szójaszósszal ízesített alaplével felöntjük, lefedjük és 180 fokon 30 percig sütjük.
  4. Ezután a fedelet eltávolítjuk, a húsokat kivesszük, a mártást világos rántással sűrítjük, visszatesszük a húsokat, majd fedő nélkül visszatesszük a sütőbe és addig sütjük, amíg el nem kezd pirulni.
  5. Tört burgonyával tálaljuk.