Szalonnába csomagolt húsos falatkák burgonyasalátával

Ez a fogás minden pénzt megér! Mi odavagyunk a darált húsos finomságokért, főleg akkor, ha az jó kis füstös-zsíros szalonnába van csomagolva! Na, ez az étel pontosan ilyen! A kis darált húsos alapból vékony hengereket formáztam, mintha csevabcsicsát készítettem volna, majd szépen szalonnába csomagoltam és sütőben készre sütöttem. Burgonyasalátával tálaltam, ami szintén millió módon elkészíthető. Szerző: Danka

Hozzáadta:, 27.12.2019
Kategória: Főételek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Szalonnába csomagolt húsos falatkák burgonyasalátával

Hozzávalók

Hús:
kb. 600 gdarált sertés
1 dbnyers burgonya lereszelve
100 greszelt sajt
2 dbtojás
3 gerezdfokhagyma
2 dbújhagyma apróra vágva
3 ev. kanálzsemlemorzsa
1 kv. kanálcsípős fűszerkeverék
só, bors
szeletelt szalonna
Burgonyasaláta:
kb. 1 kgburgonya
ízlés szerint olaj
1 dbvöröshagyma
3 dbcsemegeuborka
2 kv. kanálmustár
uborka leve
só, bors, cukor ízlés szerint

Elkészítés menete

  1. A darált hús ízlés szerint fűszerezzük: só, bors, akár ételízesítő, fokhagyma vagy fokhagymapor, csípős fűszerkeverék... Hozzáadjuk a reszelt sajtot, apróra vágott újhagymát, zsemlemorzsát, tojást és a kis lyúku reszelőn lereszelt nyers burgonyát. A húsos alapot jó alaposan elkeverjük, hűtőszekrénybe tesszük és legalább pár órát pihentetjük. Ideális esetben akár egy éjszakán át.
  2. Másnap kis falatkákat, hengereket formázunk a húsos alapból, a falatkákat pedig szalonnába csomagoljuk és tepsibe tesszük.
  3. Kevés, kb. fél deci vízzel felöntjük, lefedjük, 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 25 percig sütjük. Ezután levesszük a fedőt vagy takarót és további 10-15 percig sütjük.
  4. A burgonyasalátához a burgonyát héjában puhára főzzük, lehűtjük, a burgonyahéjat eltávolítjuk és felkockázzuk.
  5. A hagymát én apróra vágom és megpirítom, de pirítás nélkül is tökéletesen illik a salátába. A hagymát hozzáadjuk a burgonyához.
  6. Hozzáadjuk az apróra vágott csemegeuborkát, a mustárt, ízlés szerint az uborka levét, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.