Szalonnába göngyölt rántott kéksajt

Ez a recept elsősorban azoknak kedvez, akik szeretik az intenzív ízeket, és nem utolsósorban a kéksajtot. Rám mindkét kategória illik, így nem meglepő, hogy előszeretettel készítem ezt a fogást. A sonkába tekert rántott kéksajt egy igazán kiadós ebéd, fantasztikus ízvilággal. A kéksajt és szalonna egy egyedi ízvilágot kölcsönöz a fogásnak, a ropogós textúrát pedig a klasszikus liszt-tojás-zsemlemorzsa panír biztosítja. Burgonyával, salátával, önmagában, vagy egy könnyű salátával is tálalható.

Hozzáadta:admin, 10.11.2016
Kategória: Főételek
Szalonnába göngyölt rántott kéksajt

Hozzávalók

Hozzávalók:
4 szeletkéksajt
8 szeletcsászárszalonna (szükség esetén akár több)
2 ev. kanálbúzafinomliszt
2 dbtojás
5 ev. kanálzsemlemorzsa (ha kell, több)

Elkészítés menete

 

  1. A recept elkészítése egyáltalán nem megerőltető, ha pedig a kéksajtot nem szereti, akkor természetesen a kéksajt klasszikus eidami sajttal is helyettesíthető.
  2. A kéksajtot becsomagoljuk a császárszalonnába, majd bepanírozzuk: liszt, tojás, zsemlemorzsa.
  3. Ezután egy újabb réteg panír következik, de már liszt nélkül, csak tojás és morzsa.
  4. A szalonnába göngyölt kéksajtot bő olajban kirántjuk.
  5. Burgonyával, esetleg friss zöldségekkel tálaljuk.