Szalonnába göngyölt rántott kéksajt
Ez a recept elsősorban azoknak kedvez, akik szeretik az intenzív ízeket, és nem utolsósorban a kéksajtot. Rám mindkét kategória illik, így nem meglepő, hogy előszeretettel készítem ezt a fogást. A sonkába tekert rántott kéksajt egy igazán kiadós ebéd, fantasztikus ízvilággal. A kéksajt és szalonna egy egyedi ízvilágot kölcsönöz a fogásnak, a ropogós textúrát pedig a klasszikus liszt-tojás-zsemlemorzsa panír biztosítja. Burgonyával, salátával, önmagában, vagy egy könnyű salátával is tálalható.
Hozzávalók
Hozzávalók:4 szeletkéksajt
8 szeletcsászárszalonna (szükség esetén akár több)
2 ev. kanálbúzafinomliszt
2 dbtojás
5 ev. kanálzsemlemorzsa (ha kell, több)
Elkészítés menete
- A recept elkészítése egyáltalán nem megerőltető, ha pedig a kéksajtot nem szereti, akkor természetesen a kéksajt klasszikus eidami sajttal is helyettesíthető.
- A kéksajtot becsomagoljuk a császárszalonnába, majd bepanírozzuk: liszt, tojás, zsemlemorzsa.
- Ezután egy újabb réteg panír következik, de már liszt nélkül, csak tojás és morzsa.
- A szalonnába göngyölt kéksajtot bő olajban kirántjuk.
- Burgonyával, esetleg friss zöldségekkel tálaljuk.