Szalonnába göngyölt rántott kéksajt
Ez a recept elsősorban azoknak kedvez, akik szeretik az intenzív ízeket, és nem utolsósorban a kéksajtot. Rám mindkét kategória illik, így nem meglepő, hogy előszeretettel készítem ezt a fogást. A sonkába tekert rántott kéksajt egy igazán kiadós ebéd, fantasztikus ízvilággal. A kéksajt és szalonna egy egyedi ízvilágot kölcsönöz a fogásnak, a ropogós textúrát pedig a klasszikus liszt-tojás-zsemlemorzsa panír biztosítja. Burgonyával, salátával, önmagában, vagy egy könnyű salátával is tálalható.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 10.11.2016
Kategória: Főételek, Főétkezések, Ebéd
ALAPANYAGOK
Hozzávalók:
4 szeletkéksajt
8 szeletcsászárszalonna (szükség esetén akár több)
2 ev. kanálbúzafinomliszt
2 dbtojás
5 ev. kanálzsemlemorzsa (ha kell, több)
- A recept elkészítése egyáltalán nem megerőltető, ha pedig a kéksajtot nem szereti, akkor természetesen a kéksajt klasszikus eidami sajttal is helyettesíthető.
- Ezután egy újabb réteg panír következik, de már liszt nélkül, csak tojás és morzsa.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS