Szalonnába göngyölt töltött csirkemell paradicsommal

Kiadós, tartalmas főétel, tele ízzel és zamattal. A szalonnába göngyölt töltött csirkemell paradicsommal alapját a csirkemell adja. Klasszikusan sózzuk és borsozzuk, viszont a töltelék kellően pikáns és ízes ahhoz, hogy megbolondítsa a fogást. A pirított szalonna sósságát és füstösségét a pirított gomba nagyon jól hangsúlyozza, a parmez pedig tovább gazdagítja az ízvilágot. Paradicsommal együtt sütve, burgonyapürével vagy rizzsel tálalva tökéletes ebéd vagy vacsora.

Hozzáadta:, 6.5.2017
Kategória: Főételek
Recept Szalonnába göngyölt töltött csirkemell paradicsommal

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
4 dbcsirkemell
150 gcsiperkegomba
20 szeletszalonna
1 dbtojás
100 gzsemlemorzsa
100 gparmezán
500 gcherry paradicsom
bors
olaj

Elkészítés menete

  1. 5 szelet szalonnát felkockázunk, majd egy serpenyőben, alacsony lángon megpirítjuk. A pirított szalonnát kivesszük a serpenyőből (a zsírját a serpenyőben hagyjuk), majd belerakjuk egy konyhai robotgépbe.
  2. A gombát megtisztítjuk és felszeleteljük. A serpenyőben (amiben a szalonnát is pirítottuk), egy kevés olajon (1 evőkanálnyi) a megsózott gombaszeleteket addig pirítjuk, amíg a nedvességet ki nem engedik magukból.
  3. A lecsepegtetett gombát kihűtjük és beletesszük a robotgépbe a szalonna mellé. Hozzáadjuk a zsemlemorzsát, a parmezánt, ízlés szerint sózzuk, majd a gépet bekapcsoljuk és az alapanyagokat összeturmixoljuk.
  4. A csirkemellet megmossuk, majd a felesleges nedvességet leitatjuk. A csirkemelleket hosszában bevágjuk, szétnyitjuk, fóliával letakarjuk és kiklopfoljuk. Ezután sózzuk és borsozzuk.
  5. A szalonnás-gombás tölteléket 4 részre osztjuk, majd mindegyik adagot rátesszük a kiklopfolt csirkemellekre. A csirkemelleket felcsavarjuk, hústűvel vagy fogpiszkálóval rögzítjük. A tekercseket belegöngyöljük a szalonnába és ismét rögzítjük (hústűvel vagy fokpiszkálóval).
  6. Egy serpenyőben olajat hevítünk és a tekercseket minden oldalról megpirítjuk. Ezután egy kivajazott sütőtálba tesszük a tekercseket, megszórjuk a paradicsommal és 180 fokon 20 percig sütjük.
  7. Burgonyapürével vagy rizzsel tálaljuk. Jó étvágyat!

Forrás: Pečené, varené s Ivou