Szalonnába göngyölt töltött paprika

A szalonnába göngyölt töltött paprika nagyon ötletes főétel! A recept eltér a klasszikustól, paradicsomos szószban főtt töltött paprikától, de a ropogós szalonna és a paprikába töltött sonka, sajt és tojás egyvelege tényleg nagyon finom. Ezzel a trükkel sikerült fiamat rávennem arra, hogy egye meg a töltött paprikát – amit saját elmondása szerint nem szeret. Az ötlet bevált, nem először készítettem a családnak!

Hozzáadta:Viki78, 15.10.2016
Kategória: Főételek
Szalonnába göngyölt töltött paprika

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
4 dbfriss paprika
12 szeletszalonna
100 gsonka
200 gsajt
1 dbtojás sárgája
1 ev. kanálvaj
1 ev. kanáltejföl
bors

Elkészítés menete

  1. A paprikát megmossuk, kicsumázzuk, félbe vágjuk, az ereket kivágjuk.
  2. A sonkát felkockázzuk, a sajtot nagy lyukú reszelőn lereszeljük és összekeverjük a sonkával. Hozzáadjuk a tejfölt, vajat és a tojássárgát. Sózzuk, borsozzuk.
  3. Az így elkészített tölteléket beletöltjük a félbe vágott paprikákba, majd a töltött paprikákat a szalonnával betekerjük. A szalonnás töltött paprikákat egy sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük.
  4. A paprikákat 180 fokra előmelegített sütőben 30-40 perc alatt készre sütjük.
  5. Friss salátával vagy sült burgonyával tálaljuk. Jó étvágyat!