Szalonnába gyöngyölt réteges darált hús

Hozzáadta: Viki78, 22.4.2017
Kategória: Főétkezések, Ebéd, Vacsora, Húsételek, Darált hús
KÜLDÖTT KÉPEK
Szeretem az egyszerű, mégis mutatós ételeket, és erre egy remek példa a szalonnába göngyölt réteges darált hús. Az elkészült fogás tartalmas, fűszeres, ízletes, laktató. Csupa olyan jelző, amiért érdemes nekivágni és elkészíteni. A szalonna zsírja és sóssága a sütés közben „beleolvad” a darált csirkehúsba, és megóvja attól, hogy kiszáradjon. Az egyes húsrétegek közé mozzarellás-szárított paradicsomos, valamint gombás-hagymás keverék kerül, ami még jobban feldobaj a fogást. Friss zöld salátával tálalom.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: Viki78, 22.4.2017
Kategória: Főétkezések, Ebéd, Vacsora, Húsételek, Darált hús
ALAPANYAGOK
Hozzávalók:
500 gdarált hús
250 gcsiperkegomba
200 gvékonyra szeletelt angolszalonna
2 dbvöröshagyma
100 gmozzarella
100 gszárított paradicsom olajban
100 greszelt sajt
4 ev. kanálzsemlemorzsa
3 ev. kanálolaj
só, bors, Provence-i fűszerkeverék
- Elkezdjük a rétegezést: a darát húst sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint ízesítjük, hozzáadjuk a zsemlemorzsát, a reszelt sajtos és jó alaposan elkeverjük. A kész húsos keveréket három részre osztjuk. A szalonnával kirakott sütőforma aljára kerül a hús harmada, erre a mozzarellás paradicsom, újabb hús, a gombás-hagymás keverék, végül az utolsó harmad hús.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Zapečené maso se sýrem v anglické slanině.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Hackbraten mit Käse im Speckmantel an.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS