Szalonnás-gombás tészta

A gombás-szalonnás tészta az a recept, amihez sosem mérem ki a hozzávalókat. Mindig megnézem, mi van a hűtőben, majd a mennyiség és ízlés tükrében készítem el. Nem nagy feladat: a tésztát készre főzöm, a szalonnát, gombát, fokhagymát felszeletelem, megpirítom, a tésztával elkeverem, majd tojásos-tejszínes-sajtos mártással meglocsolom. A tetejére még egy kevés petrezselyemzöld, és kész is.

Hozzáadta:, 5.8.2020
Kategória: Főételek, Tészták
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Szalonnás-gombás tészta

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
tészta
tejszín
tojássárga
gomba
szalonna
só és bors
olaj
petrezselyemzöld
reszelt sajt
fokhagyma

Elkészítés menete

  1. A hozzávalók mennyiségét szándékosan nem adtam meg. Mindenki annyit készít, amennyi jól esik, és persze az egyes hozzávalók aránya is ízlés dolga. Én rengeteg gombát és fokhagymát használtam, 4 tagú családra pedig fél kiló tésztát készítettem elő.
  2. A tésztát sós vízben puhára főzzük.
  3. Amíg a tészta készül, a szalonnát kockára vágjuk, lepirítjuk. Hozzáadjuk a szeletelt fokhagymát és szeletelt gombát, pár percig együtt pirítjuk.
  4. Ezután a szalonnás-keveréket ráöntjük a leszűrt tésztára.
  5. A tejszínt és tojássárgát gőz felett alaposan elkeverjük, hozzáadjuk a reszelt sajtot, majd ezzel locsoljuk meg a tésztánkat. Ízlés szerint friss petrezselyemzölddel megszórjuk.

Forrás: Vaření a pečení s láskou