Szalonnás-gombás tészta
A gombás-szalonnás tészta az a recept, amihez sosem mérem ki a hozzávalókat. Mindig megnézem, mi van a hűtőben, majd a mennyiség és ízlés tükrében készítem el. Nem nagy feladat: a tésztát készre főzöm, a szalonnát, gombát, fokhagymát felszeletelem, megpirítom, a tésztával elkeverem, majd tojásos-tejszínes-sajtos mártással meglocsolom. A tetejére még egy kevés petrezselyemzöld, és kész is.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 5.8.2020
Kategória: Tésztaételek, Főétkezések, Ebéd, Vacsora
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Szükségünk lesz:
tészta
tejszín
tojássárga
gomba
szalonna
só és bors
olaj
petrezselyemzöld
reszelt sajt
fokhagyma
- A hozzávalók mennyiségét szándékosan nem adtam meg. Mindenki annyit készít, amennyi jól esik, és persze az egyes hozzávalók aránya is ízlés dolga. Én rengeteg gombát és fokhagymát használtam, 4 tagú családra pedig fél kiló tésztát készítettem elő.
- A tésztát sós vízben puhára főzzük.
- Amíg a tészta készül, a szalonnát kockára vágjuk, lepirítjuk. Hozzáadjuk a szeletelt fokhagymát és szeletelt gombát, pár percig együtt pirítjuk.
- Ezután a szalonnás-keveréket ráöntjük a leszűrt tésztára.
- A tejszínt és tojássárgát gőz felett alaposan elkeverjük, hozzáadjuk a reszelt sajtot, majd ezzel locsoljuk meg a tésztánkat. Ízlés szerint friss petrezselyemzölddel megszórjuk.
Forrás: Vaření a pečení s láskou
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Penne se sýrovou omáčkou.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Penne so syrovou omáčkou.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS